Dacă nu știați cum se sifonează banii clujenilor…

Trebuie să recunosc, cetățenii care se ocupă de banii publici sunt printre cei mai creativi dintre muritori. Să te introduc în atmosferă.

În sfârșitul de săptămână care fix ce a trecut, în minunata noastră urbe am avut parte de un nemaipomenit târg dedicat în întregime producătorilor locali. Nu-i drăguț? Ba da, e foarte drăguț! Și deși nu te așteptai devine și mai drăguț. Pentru că târgul e organizat de consiliul județean Cluj și s-a desfășurat în Baia Mare. Titlul pompos al manifestării era ”Produs de Cluj și Maramureș” și era organizat de consiliul județean Cluj. Maramureșul n-a pus bani, așa ca nu a apărut pe afiș. Nu a pus bani, nu pentru că nu ar avea, dar ai noștri fură altfel. Apare pe afiș, ce-i drept și Primăria Baia Mare, dar dacă nu ați organizat niciodată un eveniment trebuie să știți că asta e condiția ca să te lase să îți faci treaba. Nu fac nimic, își bat joc de tine, te pun să faci 300 de tone de hârtii, te încurcă cu tot ce pot și te obligă să-i pui pe afiș. Buun. Am lămurit-o și pe asta.

Așa. Deci consiliul județean Cluj organizează un eveniment la noi în județ. Rețeta clasică. Scenă mare, multe boxe, artiști la grămadă, tarabe din alea de lemn cu o bucată de banner inscripționat penibil cu autocolant (tradițional), tradiționalele prăjitorii de cărneturi, cartofi și hamsii, ciocane din acelea de învârt cetățenii, mașinuțe electrice și bineînțeles producătorii locali din Cluj și Maramureș. Adică ii tradiționale românești produse în china, funduri și linguri de lemn rusești, turtă dulce pictată ca în germania, dar cu gust și preț românesc, sucuri la dozator și alte mizerii pe care le vezi la toate zilele orașului ”insert name here”. E posibil să fi fost și chestii drăguțe, pe care noi, nu le-am zărit. Singurul care ne-a atras atenția a fost un cetățean care vindea niste lavandă și chestii adiacente. Am luat un buchet cu 60 de lei și un tub mic de esență cu 15 lei. Esența miroase a fân putrezit și buchetul s-a scuturat până la mașină. nfine. nu că ar mai conta…

Așa. Un eveniment care nu promovează nimic și pe nimeni, la care nimeni nu încearcă să aducă un plus de valoare și mai ales la care nu participă producători care ar avea nevoie de promovare. Bâlci, muzică tare, mirosuri de hamsii și cărneturi arse și foarte puțină lume. Jur, în fața scenei sâmbătă seara erau maxim 100 de cetățeni. Practic un eșec.

Așa. Per total mie mi se pare ( sunt rațional aici, recunosc că aș putea să mă înșel) un eșec de proporții., Pentru că după amploarea evenimentului sunt sigur că s-au cheltuit sume importante, dar fără nici o finalitate. Zero. Un bâlci penibil. Repet, e doar părerea mea, dacă cineva are alte date sunt mai mult decât bucuros să le public. Mi-aș dori să aibă cineva alte date. Jur!

Rezumând, a fost doar o chestiuță cu care niște băieți au mai pus deoparte niște bănuți,…

Așa. Era să uit. Am vrut să mâncăm ceva la Mariflor (așa se numea standul, nu sțiu exact cum se numește firma, dar aveau ceva dube inscripționate cu ”salam.ro”) și ne-am sfădit nițel cu angajații de acolo. Am luat 3 mici, un cârnăcior de 15 cm din ăla subțire și o jumătate de friptură de porc (cam cât un pachet de țigări (fără filtru) + lingură de varză și când să plătim am observat că ei cântăreau produsele cu tot cu cartonul pe care erau puse. Am cerut să ne scadă greutatea cartoanelor și din momentul ăla cetățenii și-au bătut joc de noi. Pur și simplu. Ne-au aruncat produsele pe tejghea și ne-au cerut 55 de lei. Fix. Adică cât am fi dat pe 2 burgeri cu cartofi cu usturoi si parmezan la Logout. Am refuzat politicos, că am alte lucruri mai bune de făcut și ne-am văzut de viață în continuare. Am fost tentat să sun la ANPC dar era sâmbătă, sunt sigur că nu ar fi răspuns nimeni. Uite, așa ca idee, poate n-ar fi rău să fie prezenți niște reprezentanți oficiali la asemenea evenimente. Un băiat de la pompieri, unul de la Anaf și unul de la ANPC. hm?

Mulțumim consiliului județean Cluj pentru eveniment și pentru experiența de neuitat. Să mai faceți…

6 comentarii la „Dacă nu știați cum se sifonează banii clujenilor…”

  1. Sa nu te superi pe mine Serif stelar, dar am o intamplare asemanatoare la mocanita din Viseu. Prima si ultima oara cand am mers cu mocanita. Nu are legatura cu locatia care este foarte frumoasa ci cu serviciile furnizate. Se intampla in 2011. Am platit pe 2 bilete 80 lei sau 60 nu mai retin, dar am zis, nah chestie veche, consuma lemn tre sa coste. Am mers cu mocanita vreo ora apoi au oprit pt ceai si cafea. Stii in lista lui Schindler cum stateau evreii la coada sa intre im vagonul ala de vaci. Asa stateam eu cu 10 lei sa iau un ceai si o ciocolata calda, ca era frig. Deci cred ca dintr-un plic de ciocolata au facut 3, ca a mea era o apa colorata. Bun am mers pana la capat unde se va servi un platou vanatoresc la suma de 50 lei. Acolo surpriza, un carnat taiat in doua, cabanos sau ce kkt era, o bucata de porc tot asa de dimensiunea portofelului, si o bucata de pui. O lingura de varza, jumatate de bagheta si o lingurita de mustar. Frumos peisajul dar mancarea a cam stat in gat. Am poze sa demonstrez.

    1. Păi…de ce s-ar supăra stelarul că ai și tu una la fel? Asta nu face decât să întărească ce a zis el, deci ar trebui să se bucure de companie în clubul ăsta al tâmpiților care participă la zilele ”insert name here”, club în care m-am înscris și eu cu mare elan duminica trecută, la zilele Sectorului 4.

  2. Trebuia o poza, sa ceri detalii de la firma si puteai depune o reclamatie la anpc online. Merge surprinzator de bine sistemul online. L-am folosit de cateva ori si in decurs de doua saptamani s-a rezolvat.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.