Penibilomobilul

a fost Papa în țărișoară. Nu scriu asta ca să te anunț ca și cum n-ai ști, da sunt cetățeni care fac asta, da nu eu… scriu ca să te introduc în atmosferă. Și pentru că reclamă și vizibilitate, toți cetățenii s-au mobilizat să facă/producă/personalizeze/modifice chestii pentru Sanctitatea Sa. Ceasuri, cărți, steaguri, tablouri și alte mii de chestii pe care mi-e nițel lene să le reproduc aici. Da, ai prins ideea, să ne asociem cu evenimentul să vadă lumea ce interesanți, creștini, deștepți, inventivi suntem. Nu e nici o urmă de miștocăreală aici. Dimpotrivă, io zic că e de bine, crește gradul de implicare a cetățenilor și așa o să ne fie tuturor mai bine.

Buuun. În mulțimea de cetățeni care, așa cum am scris mai sus erau cuprinși de efervescența creativă papală, s-au aflat în treabă și ”specialiștii” în protecție și pază de la SPP. Care au decis ei, că Papa nu știe el cum e cu siguranța în țărișoară și s-au hotărât să facă ei ceva în privința asta. Și au purces să tuneze un Duster ca să îl poată transporta pe Papă pe drumurile patriei.

Înțelegem din comunicatele sforăitoare din presă că s-au implicat și ”specialiștii” de la Dacia în aceasă măreață intreprindere. iaca:

Papamobilul a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc în România, iar autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi de Serviciul de Protecție și Pază (SPP), în conformitate cu normele de securitate.
Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Deci, au tăiat plafonul unei mașini (aici nu-s sigur, că s-ar putea să fie trapa scoasă…) au prins niște țevi de la un uscător de rufe de barele portbagajului. Țevi pe care au pus niște policarbonat subțire, strâmb, calic, și au montat un mâner în interior. Geniul lucrării e că au mutat scaunul din față ca să încapă omul. Practic 8 ore de muncă pentru un om. cu pauză de masă, 4 țigări , cafea și vorbit la telefon.

Rușinea e că Papa a folosit utilajul din dotare, adică unul făcut cu responsabilitate și bun simț.

Așa, ca să sumarizăm, că e dimineață și io tre să plec la cluuj. Astă de-l făcură SPP+Dacia nu e papamobil. E penibilomobil. O invenție românească, din aia, care nu face nimic și nu mere nicăieri…

Eh, eșece…

este si un clip aici, dacă aveți timp de pierdut… https://www.youtube.com/watch?v=xmeUCRtJfRY

poza e de aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23175958-papamobilul-care-papa-francisc-folosi-romania-este-dacia-duster-modificata.htm?fbclid=IwAR0zc2YK02zlQAKvYavOnepEchUTmWeKcnf-Qa_639pcfXwcbZdssv4BfOg

5 comentarii la „Penibilomobilul”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.