Solutia pentru ghiozdanele de 8 kg.

Io-s un om aproape obsedat de optimizare.

Zic aproape ca să mă mai liniștesc, mai mult pe mine, că de multe ori am impresia că sufăr de o boală psihică. Adică… sigur sufăr eu de ceva, că normal nu-s… da discuția de față era despre optimizare.

Ca să înțelegi grozăvia fenomenului, io dacă îs la volan și văd un cetățean că muncește și face ceva greșit, opresc mașina, parchez și mă duc să-i zic că nu face bine. Nu mai zic că trimit mesaje private cetățenilor din grupurile din care fac parte ca să-i conving să facă chestiile cum cred eu că e bine.  #ninonino.

buun.

Ieri ascultam la radio părinții care erau super indignați că pruncii lor care 8 kile de cărți la școală.

Moment în care am realizat că io am boala asta cu optimizarea de mic. Doar că nu știam…

Să-ț explic: în liceu eu aveam un singur caiet. Unul singur. Din ăla mecanic. A4

Aveam jumătate de caiet plin cu foi, mate+română (fele/fele) și în cealaltă jumătate aveam paginile din manualele din care învățam. Adică rupeam paginile din manual, le găuream și mi le puneam în caiet. 2-3 pagini în urmă, 2-3 pagini înainte. Simplu. Să fie, nu să trebuiască. Îmi făceam treaba cu ele după care le puneam înapoi în manual și le legam cu sfoară, folosind găurile de care ți-am zis mai sus. ca să fie mai simplu, dădeam găurile înainte să rup foile. Dar cred că te-ai gândit deja la asa…

Pe paginile din caiet scriam sus disciplina si data. De exemplu: MATE 15.09.2000. La fiecare materie începeam o pagină nouă.  Tineam foile în caiet 2-3 săptămâni, apoi le scoteam și le legam cu ață pe căprării. Caietu de mate, caietu de română, etc. Puneam și o copertă de carton, da asta doar pentru că-s obsedat, așa cum ț-am zis. Tu, că ai bani gârlă ai putea să le pui în alte caiete mecanice.

Gata. un caiet, 13 materii. că noi atâtea aveam. Mno. #copilîn80 sau link la magazinul meu de tricouri/hanorace :))   #farascolioza #coloanarezista #ideisimplecubaniputini

bineînțeles, concluzia care se impune e că trebe să cumperi manualele.

Și nu putem decât să sperăm că, poate, in următorii 100 de ani o să se trezească cineva și o să fac manualele gata gaurite și pe capitole. Sau ceva.

12 comentarii la „Solutia pentru ghiozdanele de 8 kg.”

  1. Si nu ar fi mai simplu o tableta si un caiet? Tema o faci de acasa cum ar fi si normal, manualele iti sunt pe tableta, un caiet a4 mate pentru exercitii si predat la ora pe saptamana ar trebui sa ajunga la toate materiile. In maxim 1 kg ai ghiozdanul plin pe ziua respectiva

  2. Geniala idee. Din pacate, eu tin minte ca la mine la scoala nu se putea aplica, pentru ca erau profi care iti controlau caietul si voiau sa vada ca ai unul dedicat pentru materia lor si ca ai scris in zilele precedente tot ce predase 🙁 Deci tot trebuia sa cari dupa tine tone de caiete. Numai la mate in liceu aveam 4 caiete (2 pt algebra, 2 pt geometrie – unul pt clasa, unul pt teme) si trebuia sa le ai la fiecare la tine.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.