Se merită să mergi în viitor?

Să folosim un nume exotic. Gotan.

Da. E de la noi din zonă, de aici. Ceva influențe maghiaro-mongolo-germano-tracice.

Nfine. E un nume obișnuit la noi. Dar și exotic, așea… SF

Să presupunem că Gotan a plecat în viitor. Așa de dragul discuției. Hai să ne imaginăm că e posibil. Au dat ăia drumul la alaserul de la Măgurele, s-a îndoit o oglindă, o crăpat vreo prismă, ceva. S-a întâmplat un accident și o gaură albă (că așa-s alea bune, cu lumină în ele) s-a crăcănat fix sub Gotan și l-a supt.

L-a absorbit, proiectându-l mii de ani în viitor.

Așa. Știți clișeul ăla cu americanul care avea 3 dolari în bancă și în viitor a descoperit că banii lui, după mii și mii de ani de stat în cont s-au înmulțiț, fâcându-l unul din tre cei mai bogați cetățeni de pe planetă? Știți?

Mno. Dacă Gotan e azvârlit în viitor, după ce i se retrag din cont comisioanele de administrare, întreținere, notificare, înregistrare, închidere cont că n-ai avut activitate 6 luni, comision de transfer bani în alt cont, comision de deschidere cont, comision de încasare a banilor în noul cont, comision de notificare că ai alt cont, comisionul de notificare că ți-au trimis notificare, comisionul de notificare pe sms și din nou comisioanele de administrare și întreținere, deși avea 5000 de lei  și el acolo pentru zile negre, după un an are de dat la bancă 100 de lei. Și deja când ai de dat bani la bancă se mai calculează niște comisioane, nene… și penalități, dobânzi, chestii grele…

Sumarizăm: Dacă românul Gotan pleacă în viitor, mii de ani, când ajunge acolo, e deja cel mai dator cetățean din istoria scrisă a universului cunoscut, drept urmare din secunda în care ajunge acolo îl fac ăia sclav pe viață în minele de unobtaniu de pe Pandora.  Sau vibraniu.

Deci nu se merită. Evitați pe cât posibil, mai ales dacă aveți conturi deschise la vreo bancă românească.

 

3 comentarii la „Se merită să mergi în viitor?”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.