Donează 250 de lei și angajează-mă!

E un articol mai lung, s-ar putea să-ți fie leniucă. Eh. Știu cum e…

Fă totuși un efort…

Mi-a scris un prieten fix înainte de anul nou. Știi, perioada aia în care suntem mai buni…

Să-mi spună de un om  care avea nevoie de un pic de ajutor. O să fiu sincer și o să-ți recunosc că la început mă gândeam să refuz. Nu mă pricep să strâng bani. Mi-e rușine să cer. Pur și simplu mi-e rușine. Mă gândesc că fiecare om muncește din greu pentru bănuții lui și că e un pic nepotrivit să-i convingi să-i dea altcuiva.

Plus că am mai avut niște experiențe ciudate în trecut. Nu intru in detalii, dar am ajutat niște cetățeni care nu aveau nevoie de ajutor. Nfine. Nu contează.

Adică voiam să nu.

Nu mă înțelege greșit, particip, dau bani, fac chestii, dar nu ma implic personal. Și nici nu pun poze pe facebook :)). Sau cel puțin… nu, până acum…

Bun.

E vorba despre Veciunca Stefan, din Poienile de Sub Munte, născut în 1972. 45 de ani. 3 copii. O fată la facultate, una la liceu și una la școală. În clasa a 4-a. Jandarm în Vișeu de Sus. Soția casnică.

Are o tumoră malignă osoasă. A mai suferit 2 operații în România. Acum pentru că e nevoie de o a 3-a operație, medicii din România l-au îndrumat să meargă în străinătate. Dacă operația aceasta nu reușește, își va pierde piciorul.

Ștefan a strâns deja o mare parte din bani. În 8 Ianuarie pleacă în Italia.

Și mai are nevoie de vreo 2000 de euro.

Pentru tratamentul post operator.

Nu e o sumă atât de mare. Și pentru că oamenii s-au împrumutat în toate direcțiile nu e nici o presiune foarte mare legată de timp.

M-am hotărât să ajut. Dar, ca să scap de problema mea, cu jena de a cere bani, am inventat șmecheria asta.

Tu firmă, dai 250 de lei, eu vin și muncesc o zi la tine. Fac orice. Vând, curăț, spăl, împart pliante, car chestii. Orice. Nu pierzi nimic. Vede toată lumea ce suflet mare ai și io prestez magnific ca să merit banii.

Plus că mai și află lumea. Adică, nu e ca și cum nu s-ar afla :)))

Nu-i fain?

Așa că de acum, în fiecare sâmbătă în care o să am unde, o să prestez ca să-l ajut pe Ștefan să strângă 2000 de euro.

Simplu.

Și deja am niște discuții. :))

Sâmbătă 13 Ianuarie 2018 (zi norocoasă) muncesc toată ziua în La Tour care eu un restaurant al unui alt vișeuan de renume internațional, Sorin. Și care s-a oferit primul să facă această mișcare tinerească. Și curajoasă dacă mă întrebați pe mine.

Repet, că poate ești procupat cu alte chestii. Sâmbăta viitoare (în 13 ianuarie) veniți să vă servesc, debarasez mesele, spăl vasele din care o să mâncați în La tour din Piața Cetății.

Și pentru că s-au exprimat niște cetățeni că ar dori să doneze niște bani (pentru că sunt inimoși și pentru că li-s drag eu…) aici aveți contul.

RO16 RNCB 0606 1487 8917 0001

deschis la BCR Baia Mare pe numele fetei – Maria Veciunca

Nici o presiune aici :)))

Vă mulțumesc pentru susținere.

O să public aici un calendar cu locurile (dacă o să mai fie :))) și sumele pe care le-am strâns deja.

.

Dacă vrei să ajuți (nu cerem neapărat bani) arată-i șefului tău acest articol. Asta chiar ne-ar ajuta.

Dacă vrei să donezi și nu vrei nimic în schimb, îți mulțumesc din suflet. Dar te rog, dacă o faci, trimite-mi pe  Gaben1973@yahoo.com un mail sau pe mess facebook o copie după ordinul de plată. Unu. Ca să pot să-ți mulțumesc. Și doi, ca să putem ține o evidență a banilor care se strâng. E mai simplu așa.

Avem și un regulament:

 

 1. dacă ai o firma și vrei să mă angajezi (nu știu de ce n-ai vrea, da mno…) e bine să grăim nițel înainte, să nu fiu deja ”angajat în altă parte”. Și o să ne întâlnim cu următoarea situație. Tu dai banu, io nu pot veni, că-s arvunit în altă parte, nu pot nici să-ți dau banii înapoi că sunt în contul Mariei, așa că o să ne sfădim. Și eu nu vreau. Deci un mail la gaben1973@yahoo.com sau pe mess – facebook  ca să grăim.
 2. Există și posibilitatea să te refuz. sunt oameni și chestii cu care nu vreau să mă asociez (de exemplu quick Mobile) nu-s fițos, dar nici nu vreau să îmi încalc principiile de o viață. Știu că par, dar nu-s chiar creștinul care întoarce și celălalt obraz.
 3. O să fac tot posibilul să-ți recuperezi banii plătiți. Dar nu pot garanta asta, pot să îți garantez că voi munci cât de bine pot și voi face absolut tot ce îmi stă în putere ca să fii mulțumit.
 4. Suma de 250 de lei e doar un minim, acceptăm și sume mai mari. Și mai sper ca cererea să depășească oferta, ca să reușim să strângem bani mai mulți.
 5. O să onorez angajamentele după ce avem confirmarea plății. E mai simplu așa. Și o să folosim data și ora plății ca să stabilim ordinea în care o să mă ”angajez”. Vă mai rog să îmi trimiteți copii după ordinele de plată, pentru că mi-e greu să o tot pun pe Maria să-și verifice contul.
 6. GARANȚIE: Dacă nu ești mulțumit de cum muncesc, îți dau banii înapoi. Simplu. 

 

Vă mulțumesc. Și vă aștept sâmbătă seara în La Tour să vă dixtrați. Că io o să spăl vase. Sau ceva…

 

 

10 comentarii la „Donează 250 de lei și angajează-mă!”

 1. Pingback: Doneaza 250 de lei si angajeaza-ma! - ZiarMM

 2. Pingback: Hai că am început bine! #doneziMangajezi 1 – Gaben.ro

 3. Dar nu-i rau deloc 250 lei/zi. Vine minim 5000 lei/luna deci peste 1000 euro. Cine n-ar lucra munca necalificata pt banii astia in Romania?

 4. Pingback: Am rezolvat-o cu parcarea – Gaben.ro

 5. Pingback: Prima zi de muncă #doneziMangajezi – Gaben.ro

 6. Pingback: Fu bine. Incredibil de ebositor… dar bine #doneziMangajezi – Gaben.ro

 7. Pingback: Fu bine. Incredibil de obositor… dar bine #doneziMangajezi – Gaben.ro

 8. Pingback: Suntem pe metereze. Știu ca nu pare. Da suntem :) #doneziMangajezi – Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.