Pedeapsă divină…

Am lucrat astăzi. Da… Într-o zi de  sărbătoare…

Mă știi. Nu-s un cetățean religios. N-am fost nicodată. Religia e o chestie de educație. Și eu n-am fost educat în direcția asta. Adică ai mei nu practicau. Drept urmare, nu. Poate că o să devin mai încolo, când o să îmbătrânesc. Sau ceva :)) Dar deocamdată, nu.

Și pentru că eram singur la hală (colegii mei nu lucrează, că statul le-a dat liber) mi-am pus căștile pe partea superioară a organismului și mi-am văzut de muncă. Lucrez la apartament, o să-ți pun niște poze când o să arate cumva. :))

Am ascultat muzică, niște TED-uri și câteva pod-casturi care imi erau salvate în telefon.

Ziua a trecut destul de repede.

Pe la 6 (18 dacă ești intelectual) am zis că ar fi cazul să mă duc acasă. Nici prea multă muncă nu-i bună. Și îmi era și incredibil de foame. Deci mai multe motive :))

Am oprit, am armat, am închis și m-am urcat în mașină.

Well, de aici devine interesant. Pentru că nu auzeam nimic. Da nimic. Am dat radioul la maxim, abia îl auzeam. Am claxonat de câteva ori. Nimic. Sau aproape nimic. Jur. Surzisem!

Nu pot să te mint, am avut o fracțiune de secundă niște gânduri ciudate. Că m-a pedepsit Dumnezeu pentru că lucrasem astăzi. Da, sună ciudat asta, mai ales din gura unui ateu convins.

Dar, trebuie să recunosc că mi-a trecut asta prin cap.

M-am panicat.

Am oprit motorul mașinii, m-am lăsat încet pe spate și m-am gândit cum o să fie viața mea de acum. Oare ar trebui să mă duc la un doctor? Sau la urgență? Poate am ceva mai grav, dacă am surzit așa din tr-o dată. Nu? Poate am o hemoragie cerebrală. Sau o tumoare care îmi apasă pe creier. Și încercam să-mi amintesc dacă ieri auzeam mai bine…

Apoi mi-am dat seama că aveam căștile pe urechi și s-au rezolvat toate problemele.

Tu cum te-ai distrat de Sfântul Andrei?

6 comentarii la „Pedeapsă divină…”

  1. Pai mai era si varianta pentru militieni:
   Limba mica la 6 si limba mare la 12.
   Mai nasol este cu ora 12 (zero pentru intelectuali), pentru ca militienii cauta de zor limba mica. Trebuie sa le spuneti sa nu mai caute limba mica, ca e sub limba mare.

 1. Foarte tare, casa Gaben in forță !!
  Zâ-mi și mnie ce podcast-uri asculți, ca să vezi cu ce am ramas eu din postarea ta , nu de alta dar îs mare fan, defapt nu îs așa mare, îs doar un pic gras !!
  Doamne ajută-ți mă Gaben !!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.