Daaaa… plătește răscumpărarea…

La ultimul recensământ erau 200.000 -douăsutdemii de calculatoare infectate.

Tu ești unul dintre numerele de mai sus. Ai luat și tu un film de pe torent. Un soft, că deh, nu ești tu mai prost să dai 1700 de euro pe un soft. Nu? Sau niște muzică, că doar muzica ar trebui să fie gratis… Buun… Nu te judec. Că nu-i treba mea. Ca să fiu sincer am gustat și eu din prăjitura asta. Sau mărul, ca să dea bine la faza cu viermele. Sau otrava :))

De fiecare dată am ieșit șifonat. Și pe termen lung am pierdut mai mulți bani. Așa că m-am liniștit. Dacă nu-mi permit un soft nu mi-l iau. Și așa sunt mult mai selectiv. Deh… :)) Muzica e gratis, dacă dau 5 euro pe lună la Apple. Filme am atât de multe pe Netflix + HBO că nu am timp să le văd. Nu-mi mai trebe. Am rezolvat…

Acum, dacă printr-un ghinion, de care ești numai tu de vină,  stai acum și te gândești dacă nu ar fi mai bine să le trimiți banii ca să primești softul de decriptare…

Imaginează-ți un grup de hackeri care servesc 200.000 – douăsutdemii de clienți.

Asta într-o zi singură zi.

Ți-ai imaginat?

Bun.

Nu plăti. Formatează-ți scula și apucă-te de lucru. Spor. Sper că ai învățat ceva din distracția asta :))

 

4 comentarii la „Daaaa… plătește răscumpărarea…”

      1. Vine singur. Se multiplica si propaga singur, fara interactiunea utilizatorului. Asta e nasol, Foloseste un exploit dezvoltat de NSA, eternalblue si facut public de o grupare de hackeri, The Shadow Brokers. Doua chestii te dau pe spate. „Virusii” astia au fost creati de National Security Agency drept cyberweapons si folositi ani de zile fara ca nimeni sa nu aiba habar. A doua e ca nu o sa treaca mult timp si o sa vedem multe alte atacuri ce folosesc respectiviii „virusi”. Nu-s specialist, doar ma pasioneaza problema. Amuzanti sunt cei de la Microsoft care au declarat ca furtul „virusilor” e echivalentul furtului unor rachete Tomahawk.

  1. au vuit canalele specifice cand baietii mentionati mai sus au „furat” sculele serviciilor secretesi le-au facut publice. eu chiar ma asteptam ca cineva sa le puna la treaba . faza faina e ca au fost expuse acolo vulnerabilitati cam pt toate sistemele de operare, firewall-uri etc. si se puteau si inca se pot exploata cu tot cu softuri legitime si platite. aaa si tot aceiasi baieti au anuntat o noua runda de dezvaluiri pe iulie. so please stand by.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.