Cum măsori fericirea?

S-a făcut un top al fericirii pe planetă și noi, țărișoara noastră, ne-am clasat pe locul 57.

Și nu înțeleg de ce…

Avem câteva milioane de asistați sociali, câteva milioane de bugetari și câteva milioane de pensionari. Și foarte puțini cetățeni care muncesc. Salariile cresc, alocațiile cresc și am început anul cu 102 taxe mai puțin.

Școala devine pe zi ce trece mai lejeră, nu se mai dau examene și nu se mai pun note ca să nu streseze elevii.

Nimeni nu mai bate pe nimeni, nimeni nu mai strigă la nimeni.

Alcoolul se face acasă și e ieftin, țigările sunt aduse cu cârca din Ucraina la jumătate de preț.

Avem cea mai frumoasă țară, cele mai frumoase peisaje, suntem singura țară din Europa care avem și munte și mare, Transfăgărășanul e cel mai frumos drum din Univers, femeile noastre sunt cele mai frumoase, copii noștri iau medalii de aur la toate olimpiadele, fetele noastre rup la gimnastică și la handbal, bărbații noștri se pricep la mecanica, zidărie, instalații, agricultură, horticultură apicultură  și mecanică cuantică. Printre altele…

Internetul e cel mai rapid si avem cele mai multe minute gratuite pe telefoane din emisferă, apa e cea mai pură și cea mai lipsită de nitriți (sau nitrați nu-s sigur), fructele-s cele mai eco, legumele-s cele mai bio și toate shormele-s cu de toate.

E plină țărișoara de lanțuri groase de aur, de adidași și de tricouri tomi hilfiger, stau grup S-urile în fața blocurilor de garsoniere și toți adolescenții conduc bmveuri seria M. Era să uit de handicapații car parchează numai mașini de 40-50.000 de euro prin mall-uri sau la supermakrketuri…

Da, știu, o să ziceți că n-avem spitale și doctori. Dar asta e tot un motiv de fericire. Că murim tineri și nu suferim.

Așa că, întreb și eu: de ce nu suntem în top 3?

Sau, din nou, e doar invidie și ne depunctează băgații care conduc lumea?

 

5 comentarii la „Cum măsori fericirea?”

  1. Cred ca problema noastra, a oamenilor in general, nu doar a romanilor, e ca uitam sa fim recunoscatori pentru ce avem. Acum ca citesc enumeratia beneficiilor pe care le avem, realizez si eu ca, intr-un mod trist si instabil, avem o viata destul de usoara.

  2. io` nu-s fericit pentru ca oricat am incercat sa fac acool din pufoiaca si electrozi nu mi-a iesit . unii zic ca trebuie bagat si ceva pruna da` io zic ca nu mai e` pufoaica asa slinoasa cum era odata cand era industrie in romania , pacat .

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.