Festivalu n-o murit, doar un pic s-o hodinit

20160730_121702Am venit la Sighișoara ca să vedem Festivalul Medieval.

Așa cum probabil ai fost informat, n-a mai avut loc. Festivalul, adică.

Rezervasem și plătisem deja hotelul, + că aveam o întâlnire importantă cu niște cetățeni care vând niște chestii, deci un fel de util îmbinat plăcut cu … ceva. Well, ne-a ieșit numai jumătate.

Orașul e  plin de străini, hotelurile sunt la 100%.

Am fost un pic supărat pe situație, pentru că-mi doream demult să văd festivalul acesta. Dar, pentru că întotdeauna există un ”dar” am șezut un pic la povești cu niște cetățeni care știu despre ce-i vorba în propoziție. Și am ajuns la concluzia că e un lucru bun că nu s-a făcut, acum, festivalul.

Da, știu, tradiția, chestii…

Practic, în loc să fie un eveniment despre și pentru cetate, ar fi fost un festival de mici și bere. Adică departe de spiritul și ideea festivalului. Așa că primarul a spus ”stop joc” și au decis să facă un festival medieval adevărat.

Așa cum trebuie.

Idee pe care o susțin din toată inima.

Și cumva, primarul acesta, pe care nu-l cunosc, mi-a devenit, brusc, foarte drag!

Cam atât că-s frânt. De mers, nu de… altceva…

Servus!

 

 

4 comentarii la „Festivalu n-o murit, doar un pic s-o hodinit”

  1. De la mijlocul anilor ’90 pana acum vreo 8-9 ani festivalul era despre baut pana nu mai puteai de tine si facut scandal. Si concerte. De atunci, aia care veneau sa se imbete in tinerete, acum oameni la casa lor, au inceput sa vina cu copiii, si festivalul s-a mai asezat, s-a „gentrificat”. A devenit de familie. Da, era vorba de mici si bere, dar mai putin scandal si mai multa cultura ca-n trecut. Plus ca s-a interzis si muzica tare in cetate. Si nu, nu s-a anulat din cauza ca noul primar a vrut un festival „mai curat”, ci din motive de „tiganeli” clasice romanesti. Atata vreme cat nu scoate tarabele cu kitch-uri din cetate, care ar fi primul pas de bun simt spre civilizatie, primarul actual nu poate fi privit ca un reformator.

    Un Om De-Al Locului

    1. multumim de feed back. mie mi-a spus povestea o tipa de la muzeul armelor. care e ceva istoric. si care avea o parere foarte proasta despre ce s-a intamplat la festival in ultimii ani. si daca e sa dispara micii, manelele si jegul sunt de acord. mai bine sa nu se faca. aceeasi parere o am si despre festivalul castanulor din baia mare. noi plecam din oras cand se desfasoara. pentru ca e o mizerie de nedescris…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.