Oameni-s oameni!

safe_imageAm fost astăzi pe dealuri.

Din mai multe motive. Nu te plictisesc cu detalii.

Doar că dacă nu scriu asta aici, mâine am să intru din nou în rotița aia de hamster pe care mă chinui să o învârt în fiecare zi. Și o să uit. Sau o să amân. Și apoi o să uit.

Am fost la o crâșmă (așa zic eu la toate locațiile unde poți să bei și să mânânci) în Ocna Șugatag. Mergem acolo (eu și Iubi Bubi) de câte ori avem ocazia ca să mâncăm ciorbă de fasole și mămăligă cu brânză și jumeri. Știm noi ceva…

Pensiunea Holiday. Știu, nu e cel mai potrivit nume…

În fine. Ne-am ospătat. A venit omul cu nota de plată. Cash sau card.

Io, în prag de comă postprandială zic cash.

Vine omu cu chitanța. 43 de lei.

Scot portolelul, aveam fix 37 de lei.

No. super de rahat faza. Omul clipește, nedumerit de câteva ori, se uită când la unu când la altul…

Mai scobim prin buzunare și mai găsim 3 lei.

Deci 40 de lei.

Și cetățenul ne zâmbește drăguț și zice:

– Las că îmi aduceți restul mâine.

– Șerif, practic asta e imposibil. Că nu mai venim mâine aici… clipesc galeș, ca să îndulcesc cumva vestea proastă pe care am scos-o la lumină…

– Am crezut că sunteți cazați pe aici. Nu-i nimic, mai veniți dumneavoastră… ne răspunde cetățeanul pe un ton părintesc…

– Alți bani nu avem la noi, dar pot să fug până la un bancomat să scot niște bani. Durează 5 minute. O las pe fosta logodnică amanet, îi fată de treabă, muncitoare, nu are fițe și până vin eu poate să spele niște vase, ceva… mai încerc eu o glumiță care să ne scoată din situația penibilă în care ne aflam…

Omul râde și ne repetă că nu-i nici o problemă. No… Nu știu cum v-ați simți voi, da mie, brusc, mi-o devenit tare drag cetățeanul…

Ne-am urcat în mașină, ne-am dus la primul bancomat. La CEC. (Unde am putut să scoatem doar 50 de lei. Ca să-i schimbăm mai mărunt, a trebuit să facem o cerere… O fucking cerere scrisă pe un formular, semnată și ștampilată… ca să ne schimbe o bancnotă de 50 de lei. Jizăs!!!! Ăștia sunt mai rău decât comuniștii…)

Ne-am întors cu banii, l-am șocat pe bietul om, că nu se mai aștepta să ne mai vadă și nu a vrut să ia nici măcar 2 lei ciubuc… Am insistat, m-a refuzat politicos și zâmbind mi-a spus:

– Dar din dar se face rai…

O să vă explic odată, mai pe larg ce a vrut să spună….

P.S. să nu cumva să înțelegi că poți merge acolo și să nu plătești.

Știu că nu asta ai înțeles, tu, dar mă gândesc că mai intră și câte un manelist pe aici… Spion…

Gata. Weekend fain să ai!

 

 

 

 

6 comentarii la „Oameni-s oameni!”

 1. Si eu l-am „iertat” pe unul de 2 lei. Suma foarte mica, stiu, dar faza e ca-n urmatoarea saptamana a venit si a facut scandal deoarece i-am dus un pahar RECE pentru bere. :)) parca a fost din filmele cu prosti.

 2. Acum vreo trei ani de zile mi-am petrecut Paștele în Maramureș! Am găsit acolo cei mai de treaba oameni pe care am putut sa ii întâlnesc! Sunteți numai unul și unul, veseli, sufletiști, OAMENI!

 3. Se intampla in alta regiune dar e totusi legat de cinste si incredere.
  Obisnuim sa cumparam oua de la fermele din regiune. Pe o raza de 10km sunt 4 sau 5 locuri de unde pot cumpara, sunt foarte proaspete si chiar mai ieftine decat la magazin.
  Oamenii sunt ocupati cu treburile in gospodarie si nu au timp sa stea sa vanda oua asa ca au o mica taraba in fata casei pe care e pus un mic frigider. Iti iei din frigider o duzina sau doua sau cate doresti (deobicei nu au prea multe) si pui banii intr-o cutie care e in sau langa frigider.
  Acum doi ani am descoperit din intamplare o gospodarie care avea un mic magazin amenajat in curte. Am parcat, am intrat in magazin si am asteptam mai bine de 15 minute pana a aparut cineva. Aveau mai multe produse si doua frigidere pline cu pachete cu carne de vita si pui. Doamna ne-a spus ca altadata sa nu mai asteptam ca sunt ocupati daca vrem ceva doar sa luam si ne-a aratat o cutie de carton unde sa punem banii. Daca nu aveti bani la voi, zice doamna, nu-I problema uite e aici un caiet si doar va scrieti numele si ce produs ati luat si apoi aduceti banii data viitoare cand mai treceti pe aici.
  Da, oamenii au mare incredere si se bazeaza pe cinste si corectitudine.
  O zi faina sa aveti.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.