pentru că rromi și din seria discriminare

În weekend-ul care chiar ce s-a stins, rromi din Baia Mare au organizat Noaptea Albă a Bătăilor de Stradă.

Practic, s-au împărțit în două tabere, pe baza unui algoritm sofisticat, și s-au luat la omor.

Nu se știe exact de ce. Dar purtătorii de cuvânt au celor două haite spun că unii au furat din Combinat (o fabrică imensă de unde fură fier/cupru/orice alte chestii care se pot vinde) niște chestii și nu au vrut să împartă banii cu ceilalți.

Deci practic, niște hoți au furat de la alți hoți, ceva ce era a statului român. Și cum asta e de neconceput, s-au bătut.

Pentru că depășiseră de mult ora de terminare a manifestărilor sportive, în zonă au fost trimise forțele de la pază și dezordine. Aceste forțe au indentificat 4 cetățeni de etnie migratoare și i-au băgat în dube, în speranța că astfel se va liniști mișcarea populară.

Ei, aș. Fix ca-n fabula cu câinii  și lupul, rromii s-au coalizat și i-au luat la bătaie pe cetățenii ce veniseră să aplice legea. Nimic violent, doar niște bolovani în parbriz, câteva bâte așa să mai scuture sarea acumulată de mașinile de jandarmi pe timpul iernii și un topor înfipt, simbolic, în capota altei mașini.

Mno. S-a tras nițel cu arma, în plan vertical, să nu cumva să se rănească vreun demonstrant pașnic…și  3 cetățeni din aceeași etnie au primit un bilet cu cazare și masă inclusă în arestul poliției…

Bun… este o șmecherie aici. Sper că vă așteptați la asta…

toți cei 7 cetă… rromi au fost eliberați în această dimineață. Vor fi judecați în libertate. Pentru tulburarea ordinii publice. Și distrugere. Asta după ce au spart niște mașini de poliție… Care, dacă nu vă pricepeți, e ULTRAJ!

vă rog, nu acum că-i târziu, da mâine dimineață, înainte să vă spălați pe dinți, uitați-vă într-o oglindă și spuneți, cu voce tare: am încredere în justiție!

să-mi spuneți cum v-ați simțit…

 

6 comentarii la „pentru că rromi și din seria discriminare”

  1. am fost partasi la toata treaba asta … am vazut de pe balcon … pur si simplu politia a fugit de ei :))
    ase’ ceva numa in filme mai vezi

  2. serif, normal ca i-au eliberat, nu prezinta pericol social, prezinta pericol auto, masinile au avut de suferit, nu e de competenta noi sa-i cerceteze, trebuie inaintat dosarul la rutiera care o sa ceara expertiza ACR ca sa evalueza cat a avut de suferit duba care si-a luat un topor in capota si cate zile de servisare are nevoie, in functie de zilele de servisare o sa fie incadrata fapta.

    face sens, nu?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.