Trebuie să recunosc: de la daci ni se trage!

daci”Să moară Țiriac! Are bani în ofșoruri în Panama!”

Țiriac, care până acum 3 luni era privit ca un salvator coborât din ceruri, mântuitorul păcătoșilor, miezul din lumina divină, lichidul dătător de viață, președintele galactic, ființa supremă…  acum e hulit și ocărât de cetățenii din țărișoară.

Cum și-a permis el să-și ducă banii în Panama?

Cum!?

De ce nu dă el banii la cetățenii țărișoarei ca să avem și noi de un ajutor social sau de un șomaj mai consistent?

Păi nu-i hapsân? La ce-i mai trebuie lui bani? Nu are destui?

O să-i ducă-n mormânt? 

Să moară Țiriac!

Cam asta au înțeles cetățenii din scandalul ăsta cu hârtiile dezvăluite din Panama…

Și nu pot să nu observ un patern aici. Acum câteva luni voiau să moară Raed Arafat. Sau dacă nu să moară, măcar să fie dat afară! Sau să moară Simona Halep! Că și aia… nu mai pune suflet! Intră în teren așa, deampixu… Să moară că ne face de râs! Să moară și Gigi becali! Că-i un cioban! Și să moară și Johannis că vorbește prea rar! Să moară toți!

S-ar putea să existe o explicație aici. Ni se trage de la daci. Da, ăia care au condus lumea, au făcut tunelul pe sub Dunăre și au îngropat în munți telecomanda care poate opri universul. Fix ăia!

Dacii omorau cei mai buni luptători. Îi trimiteau la zei. Așa nu existau discuții. Cum era unu mai dibaci, cum îl aruncau în sulițe! Era o sărbătoare publică, se rosteau discursuri, poporul era prezent, dar în final, cel mai bun dintre ei era omorât.

După 2000 de ani orice om care face ceva în țara asta, indiferent că salvează vieți, câștigă la tenis sau dă salarii la 60.000 de cetățeni, merită omorât. Pentru că, nu-i așa, dacă nu ai cu cine să te compari, poți să stai toată ziua în crâșmă, să bei o poșircă ieftină și să te plângi că viața e de căcat! Să moară!

ah, era să uit.

fac un studiu: avem vreo moarte programată pe luna viitoare? sau o lăsăm așa, poate pică ceva… ?

.

poza e de pe site-ul lui Oreste. știu… și pe mine mă umflă râsul…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.