De la o vârstă simți că e de datoria ta să împărtășești unele chestii din experiența ta. Nu ca să-i ajuți, neapărat, pe alți cetățeni…
Eu de exemplu o fac pentru plăcerea de a le arunca în față minunata expresie: ”Dacă nu asculți…”
ok.
astăzi o să începem cu una bancară. Nu că ar fi cea mai importantă sau că asta m-ar fi costat cel mai mult.
Nici pe departe!
Dar e cea mai recentă…
Așa că, vă prezint: expresia de necrezut nr 1:
”nu trebuie să închideți dumneavoastră contul. Se închide automat dacă nu există activitate”
pentru demonstrație să luăm 2 cazuri:
exemplul 1:
La banca transilvania contul care trebuia să se închidă singur a mai costat 55 de lei după 2 luni. Nu știe nimeni de ce, nu am primit (e drept, a trecut doar un an) nici o explicație. Dar poate că fiind o bancă din ardeal durează mai mult… Am plătit, am făcut cerere, m-am dus acasă.
exemplul 2:
La ING deschid un cont in euro. că-mi trebuia… Scot banii, dau să-l închid.
-Nu pierdeți vremea. Se închide automat. zice domnișoara de la birouaș, zâmbindu-mi galeș.
După 1 lună deschid la aceeași bancă, pe același nume, un cont în lei. Ei, dragii moșului ce credeți voi că se poate întâmpla? Hai, vă rog. Dați-vă cu părerea. Da, nu cu chestii din astea mărunte… Vă rog, ceva mai de concurs, așea!
Hai că nu vă mai fierb: după un an (1 an, un fucking an!) contul în euro e deschis. Și e alimentat din contul în lei, lunar cu o anumită (ce-i drept mică) sumă. Fără să mă întrebe nimeni de sănătate… Am plătit, am făcut cerere, m-am dus acasă.
rezolvare:
pe viitor când mai auzi expresia ”contul se închide automat” cere numele celui care v-a spus asta și scrie pe o bucată de hârtie:
”Maricica mi-a spus că contul meu se închide automat și că plătește ea dacă nu.”
(asta dacă pe femeie o cheamă Maricica) și puneți-o să semneze.
Dacă refuză, înjur-o cât poți de decent și cere în scris închiderea conturilor.
Dacă te crezi artist, și pățești ca mine, te rog. scrie-mi!
O să mă bucur că nu-s singurul…
… și poate că o să-ți arunc, așa părintește, un ”Dacă nu asculți…”
mda…
săptămâna viitoare o să povestim despre expresia de necrezut:
”abonamentul se reziliază automat” am niște povești așa de faine pe subiect…
Doar că rezolvarea e de concurs! Vă jur!
dacă o să citești până aici, vei afla, dragul meu, că am pus poza intenționat cu curu-n sus. Adică mi-a fost lene să o întorc… sau ceva…
De necrezut e ce a patit un prieten la BRD. I-au inchis contul curent de lei desi avea credit ipotecar. Motivul a fost ca nu a fost folosit 3 luni. Si a trebuit sa plateasca deschiderea unui nou cont pentru a putea plati ratele in continuare.
Eu am patiti la BRD mama nea raposata dupa doi ani cred a primit prin posta o scrisoare cum ca trebuie sa plateasca 70 roni ceva cont unde primea ea salariul daca nu intra in baza de date a celor care sunt rau platnici si alte dinacestea. Dupa ce am trecut peste socul emotional am mers cu adresa la primul ghiseu BRD si le-am povestit au zis ca e treaba mea ca tre sa platesc, ca trebuia sa stiu etc. Le-am urat de sanatate si am plecat spunandu-le sa trimita la cimitir adresele. Oameni faini si astia de la BRD.
la BRD, cont in care primeam salariu. Desi-l lasasem pe plus, cand am plecat din Romania, nu l-am inchis pentru ca-mi inchipuiam ca se inchide singur. sau poate asa mi-a spus cineva de la banca, nu stiu. Din nefericirea aveam si overdraft (il lasasem pe plus). Asa ca dupa 7 ani am avut de platit 1800 de lei (parca) pentru ca BRD nu s-a obosit sa-l inchida cand n-a fost activitate si nici nu s-au obosit sa ma anunte cand a intrat pe -. Nu, l-au pastrat asa pana am ajuns la limita maxima de overdraft.
La Banca Romaneasca aveam un credit Prima Casa si un card atasat la contul curent (m-a mintit doamna Ioana Hurdubaie 🙂 ca e obligatoriu). Dupa 6 luni in care n-am folosit deloc cardul, mi-au tras din cont 15 lei (panalitate pentru inactivitate). Dupa 30 min de la SMS eram deja in banca si semnam actele de inchidere card.
Pingback: Măcar ING și-o cerut scuze – Gaben.ro
Pingback: Expresii de necrezut – 2. Contractul se reziliază după 2 ani. Singur. – Gaben.ro