Am putea să salvăm Europa! Am putea!

 

pozaPentru că vreau să fiu perfect transparent, încep acest articol prin a vă mărturisi că eu nu am abonament.

Nu vă spun de ce, dar e mult mai ieftină varianta cu cartelă…

șiiiiii…

Acum, la ceas de cumpănă, după ce a rezolvat toate problemele națiunii, e momentul ca Guvernul țărișoarei să se aplece asupra singurei chestiuni care e absolut vitală pentru viitorul Europei.

Cartelele reîncărcabile din România.

Care, așa cum știm permit teroriștilor să arunce-n aer, bombe. Sau chestii. Dar în principiu bombe.

Spre rușinea noastră, suntem printre singurele țărișoare ale vechiului continent, care mai cumpărăm cartele reîncărcabile fără buletin, ca niște animale! Și de asta trebuie ca primministrul să ia măsuri! Că, umblă vorba prin Bruxelles că teroriștii folosesc cartele de la noi din țărișoara. Acuma, nu știu cum simțiți voi treaba asta, da mie mi se pare că teroriștii ăștia chiar au bani. La cât costă un apel, în roaming, de pe o cartelă de România, tre să ai banu grup să te arunci în aer… Așa că, dacă o arzi prin Bruxelles 3 luni cu o cartelă reîncărcabilă din România, ești sigur terorist, Sau prost… dar despre asta o să vorbim în alt articol…

N-am înțeles niciodată de ce teroriștii nu ar arunca chestii în aer de pe abonament. Sau poate e un șpil religios aici, pe care, eu, neavând pregătirea necesară nu-l înțeleg. Ce i-ar împiedica?

Eu, deși am cartelă reîncărcabilă n-aș risca să arunc ceva în aer. Că la câte mesaje îmi trimite Orange-ul, aș risca să mă duc spre cele 72 de fecioare, mult mai repede decât aș dori… Ah… să fac o mică paranteză: dacă ești pregătit să te arunci în aer, da te sună de la ceva call center să te întrebe cu cine votezi sau dacă știi ce preț au cartofii la Metro în promoție,  și sari în aer prematur, mai ajungi în rai? Mai primești junele neprihănite? E un proces, cumva acolo, unde tre să explici de ce n-ai reușit să iei cu tine niște infideli? sau?

mda…

simt că m-am îndepărtat.

Revenind. Singura problemă de pe planetă e că cartelele reîncărcabile se pot cumpăra fără buletin în România.

Mă simt un pic privilegiat: am putea să salvăm europa! Vă dați seama că dacă noi am fi de acord să cumpărăm cartelele reîncărcabile cu buletinul, terorismul ar primi o lovitură decisivă? Voi realizați că dacă am fi acceptat să facem asta de anul trecut, atentatele din Belgia nu ar mai  fi avut loc? Nu e un pic reconfortant? Să simți puterea asta? Ia să facem și noi o aroganță: dacă mai comentează ceva englezii, le-o dăm pe asta că nu vrem să cumpărăm cartele cu buletinul! Să vedem, mai au tupeu? Sau dacă ne mai fac francezii milogi. Pac. Cartele fără buletin! să aleagă ei! Vor atentate sau ne respectă?

și ca să termin articolul într-o notă optimistă, că prea multe bombe și săriri în aer am avut până acum, mă gândesc că antreprenorii români vor profita de moment. O să apară un nou tip de bișnițari: Cartelarii:

Niște băieți colorați (bronzați că stau mult în soare, să nu înțelegeți altceva…) care te vor aborda, conspirativ:

-Băiatu? Ț-dau o cartelă? e luată pă buletinu la un fraer…

mai tarziu am editat: gasiți la cetin o chestie interesanta despre discuția de mai sus…

 

3 comentarii la „Am putea să salvăm Europa! Am putea!”

 1. Va dati seama ce soc si groaza pe moaca unui terorist, care a plecat din Siria, a trecut cu identitate falsa prin toata Europa, sta o vreme la Bruxelles, face rost de explozibil, kalashnikov si munitie, planuieste indelung atentatele, vorbeste pe dark web si retele securizate cu niste prieteni de-ai lui si cand sa faca rost de cartela de Romania, zice tanti de la chiosc – buletinu’ va rog. S-o dus dracu tot planu, virginele s-au dezvirginat, se lasa omu de religia lui si se boteaza ortodox, ca si asa vin Pastele si i-o fi pofta de miel. Eu zic ca planu-i bun.

 2. Eu am un prieten, care atunci cand isi vinde telefonul, il vinde „pachet complet” cu tot cu cartela, de nu mai dai de el cu lunile.

 3. 1. Nu exista in acest moment un verdict corect ca acele cartele erau cumparate de la noi… Vrăjeală… Un alt motiv pentru a se vota legea Big Brother.
  2. Teroristi erau cetateni belgieni.
  3. Anumite tari din vestul europei poti cumpara cartele fără un act de indentitate. DUPĂ 30 de zile esti obligat sa de înregistrezi.
  Avem norocul, daca pot spune asa, ca nu suntem o tara atat de importanta, ca altfel s-ar întâmpla atente ai pe meleagurile noastre. Statul, instituțiile statului si oamenii legii isi bat joc de noi… Ne autodistrugem singuri.
  Iti inteleg pamfletul, dar vroiam sa punctez aceste lucruri.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.