Să nu le-o dăm, zic!

Ați auzit vreodată de Lazlo Toth?

E ungur! 🙂 Dar asta nu contează în articolul de față…

Contează că Lazlo a spart statuia Pieta, aia făcută de Michelangelo. Într-o bună zi, Lazlo a luat un ciocan s-a dus in biserica Sfântul Petru din Roma și a spart o bucată din statuie. Așa din senin! Omul a fost declarat nebun și a stat prin azile vreo 2 ani. Apoi a fost eliberat.

Știți de ce a spart Lazlo statuia? Ca să devină celebru! Ca să îl cunoască cetățenii. Șă-l știe lumea.

Dar v-ați întrebat  de ce nu știți de el?

Pentru că autoritățile, temându-se să nu apară și alți cretini dornici de celebritate, au hotărât să nu-i dea numele. Și nici motivul pentru care a făcut ce-a făcut! Pur și simplu!

Ați înțeles ce vorbim (scriem și citim ca să fim exacți) aici?

Știrile din ziar erau:

”Un cretin a luat un ciocan și a spart statuia”. Atât. nu motive, nu explicații, nu nume! nimic!

Practic, au eliminat toate motivele pentru care un alt cretin ar incerca o faptă similară.

Ce s-a întamplat în continuare? Nimic!

De ce ai face un asemnea gest dacă nimeni nu ar afla cum te cheamă și de ce ai ales să faci asta?

Și vreau să vă spun că mi se pare o soluție care poate fi aplicată cu succes și acum!

Cum ar suna o știre

”Un atentat terorist a avut loc în Belgia, în aeroport” atât! Fără ”Isis”, fără ”musulmani”, fără numele atentatorilor, fără alte detalii!

Ar mai face cineva un atentat? Care nu ar însemna nimic? S-ar mai arunca cretinii în aer dacă nicăieri nu ar mai apărea numele lui, a profetului sau a zeului la care s-a dus, sau numele organizației care a pus la cale atentatul?

Nu am elimina cauza, din start? Pentru că cretinii asta își doresc: faimă!

Să nu le-o dăm, zic!

Și dacă o să-mi dați argumentul cu internetul și informația care circulă repede, hai să creem noi o organizație criminală fictivă (eram foarte aproape să scriu PSD) care să revendice toate atentatele de pe planetă.

Cum explodează un cretin, cum apare un comunicat de la Organizația Teroristă Fictivă care revendică atentatul.

N-ar fi greu…

 

 

11 comentarii la „Să nu le-o dăm, zic!”

  1. PSD-ul nu e fictiv din pacate… Ar putea fi facute stiri de genul – „Asociatia ProZoofilia” impreuna cu „Sindicatul necrofililor de extrem centru” au revendicat atentatele, vrand sa atraga atentia asupra problemelor legislative din domeniu. Si puse pozele lu nenii aia cu un logo de ProZoo si SN . Si daca vine ISIS si zice ca o revendica ei, sa le dam dreptate, da sa fie ceva gen Institulul Sodomiei la patrat.

  2. Eu zic să nu amestecăm merele cu perele. Nici măcar la ţuică. Că una e să dai cu ciocanu într-o statuie şi alta e să dai cu bomba într-un aeroport. Ştiu, în teorie totul pare simplu. Dar în realitate, nici mîncatul nu e aşa simplu cum crede lumea.

  3. Din păcate nu e atât de ușor pe cât spui tu. Sunt oameni care abia așteaptă să prindă o știre, ceva. Și cu cât au detalii mai multe, cu atât e mai bine pentru ei.
    Da, ai dreptate. S-ar tăia problema de la rădăcină… dar na, stai și convinge-i pe 100 de reporteri să facă asta și mă întreb dacă măcar 10% ar fi de acord cu tine.

  4. <> Corect, Gabi, dar mai bine „un porc” decat „un om” si ai puscat doi iepuri deodata, ca sa zic asa… 😀

  5. cand a fost atentatul din norvegia, presa norvegiana nu l-a numit pe atacator, nu chiar toti, dar ceie mai multe publicatii, au facut-o cei din presa straina. articolele din norvegia s-au axat pe victime si ce fel de oameni au fost cei afectati de atentate.

    fiecare tara este diferita, presa in principal scrie pentru public, daca nu are tiraj dispare. in multe alte parti nu se intampla asta pentru ca publicul nu are educatia necesara.

  6. Pingback: Nelămurirea zilei – șinucigașele – Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.