Pocaiti-va! Iisusul strudelelor a pogorat la Cluuuj

2015-12-12 09.50.40Ieri, din motive de afaceri/shopping/hai să mai ieșim și noi să vedem cum se descurcă alte viitoare capitale culturale europene, ne-am dus la Cluuj. Acolo după ce ne-am rezolvat problemele de business și ne-am cumpărat chestiile de care nu aveam nevoie, dar ni le doream de mult, am poposit în Piața Aia din Centrul Clujului unde e Statuia Ungurului ăla Călare de-l tot Vopsesc niște Iredentiști. Să vedem târgul de Crăciun, ca să facem un raport despre cum se mișcă concurența.

Buun…

E drăgut, sunt niște lumini faine și niște crâșme din astea tradiționale cu hamburgher și shaorma. sau swoarmhwa. showwarwramea. sau cum se zice corect!

dar…

din bezna întunericului acoperit de ceața de la patinoar, așa ca printr-o minune mi-a ieșit în cale un chioșc. Atât de simplu. Care vindea șnițel. sau schnitzel. sau wienerschniethztzel… sau cum s-o fi zicând…

În acel chioșc, Iisus și cu Sfântul Petru vindeau cel mai bun ștrudel (sau apfelstrudel cum îi spunem noi, specialiștii) de pe planetă. Am luat mai multe bucăți, ca să avem și pentru ședința foto de acasă, că doar nu era să pun pe net o poză făcută, pe întuneric, cu telefonul mobil.

Ca să nu ne îndepărtăm de la ideea acestui post de preaslăvire a bucătăriei austriece, vă ordon să megeți să vă luați un ștrudel de acolo! Vă rog. Vă implor!

O să vă schimbați viața!

E dumnezeiesc!

P.S. să nu-i cereți sos că vă bate. sosul ăla cu vanilie e fix la fel de bine văzut în Austria cum e kethup-ul în pizzeriile din Italia. .â

P.P.S. au și wurșt chiar și din ăla cu brânză sau kasekreiner sau kreiner wurst sau cum s-o numi minunăția aia de cârnaț!

în final, să vă explic cam ce poate face un om într-o piață de crăciun… 20151211_203922

poza e făcută de nevastă-mea și e cea mai bună pe care a făcut-o în ultimii 10 ani de când suntem împreună…

 

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.