Sufl-o, Mitre!

dumitru-farcas-prins-baut-la-volan-a-fost-iertat-320520Dumitru Fărcaș, Mitru cum îi zicem noi în zonă, a participat în noiembrie la festivalul Taragotul de Aur. Nu-i de mirare că a participat, pentru că festivalul era organizat în cinstea lui. Deci cumva era obligat. Nu? Clar era obligat!

Obligația presupunea și să beie două-trei pahare de vin…. Așa-i la noi. Dacă fac oamenii un festival numa pentru tine, musai, da musai, bei un pahar cu ei. Că altfel se supără și nu mai fac alte festivaluri… sau festivale… Fac o paranteză, la noi, când ne îmbătăm zdravăn, așa-i și zice: festival. Cu conjugările ”ce festival am tras asară”, ”daca-i festival, festival să fie”, ”horinka asta-i de festival” și deja clasicul  ”orice festival ține 3 zile”…

No, cam astea or fost obligațiile lui Mitru. Să se prezinte, să beie, să sufle-n taragot și să socializeze cu cetățenii prezenți la festival.

Mitru, din politețe presupun, n-o vrut să-i mai năcăjească pe oamenii inimoși care or făcut un festival numa pentru el, așa că s-o simțit obligat să se ducă cu mașina personala acasă. BAT, ORB.

pă drum l-or oprit jăndarii și l-or pus să sufle, nu în taragotul de aur, ci în fiolă. Alcoolemie 1,05…

Proces, tribunal, știți voi, tot tacâmul…

Doar că judecătorul a decis clasarea dosarului din ”lipsă de interes”. Știu că nu sunteți familiarizați cu termenul, pentru că nu se folosește la oamenii normali ca noi. E doar pentru vedete… Vă traduc: Statul nu are nimic de câștigat dacă Dumitru Farcaș ar fi fost condamnat…

Acuma dacă mă întrebați pe mine, de câștigat nu știu, da de pierdut are sigur. Că mi se întărește impresia că în țara asta legea-i numai pentru fraieri… ca noi.

Ăștia care o sugem.

.

p.s. tricourile despre alcool, chefuri, relații și probleme în căsnicie le găsiți aici :)) 

 

8 comentarii la „Sufl-o, Mitre!”

  1. Ai dreptate,desigur…dar daca Politia-i iarta pe beizadele a caror valoare umana e zero…nu cred ca e o nenorocire ca au procedat asa in cazul acesta…desi,legea e lege ptr toti….zic si eu…am avut ocazia acum multi,multi ani sa-l vad pe Maestrul Farcasu intr-un bar,cu studentii sai….a baut si a cantat…crede-ma,doua ore nu a miscat nimeni…ne era teama ca se opreste….canta,recita si bea…a fost sublim…

  2. Zic unii că ar fi apucat să meargă numai 100 metri. Dacă era așa aproape de casă de ce nu a lăsat mașina acolo, că o putea lua când era treaz. Dacă mai avea mult până acasă înseamnă că nu are toți boii la el și trebuie băgat un pic la răcoare să se reculeagă. Păcat de taragot.

    1. serif, unui părieten de-al meu i-a luat politia carnetul pentru ca si-a mutat masina in parcare. da, bause. a facut 15 metri. au venit, l-au pus sa sufle, la revedere carnet. simplu.

  3. Marea problema este ca sunt lasate sa dețină carnet anumite persoane care se urca baute la volan.Pentru asa ceva nu exista scuza este o dovada de inconstienta.Ca ai 100 de metri sau 10 km tot aia e.Daca dai peste cineva cand conduci beat si ala moare degeaba iti ia permisu si esti condamnat, mortul tot mort ramane.

  4. fain asa … eu am stat 2 ani pe tusa, fara permis, tot pentru acelasi numar: 1.05, dupa care m-am invatat minte. Faptul ca el a fost lasat sa plece cu permisul in buzunar, nu o sa ajute pe nimeni, nici pe stat, nici pe el, alcoolul la volan e boala grea si nu se poate vindeca decat cu dosar penal !!!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.