Știți reclama aia cu cetățeanul ăla, ușor obez, care pică prin tavan în atelierele oamenilor? Care are o baghetă cocalaristică și care face niște ”minuni” pentru micii întreprinzători? Zânul!
Ei, știu că o să vă dezamăgesc și o să vă răstorn sistemul de valori, dar de fapt, în loc să ajute, balerinul în costum e de fapt un bancher hulpav și fără scrupule. Știu că nu ași fi crezut… Să vă povestesc ce am pățit eu …
În urmă cu ceva timp am avut conturile blocate de ANAF. Am luat o țeapă serioasă în decembrie de la un ”client” și nu am putut să îmi achit taxele la stat. Asta e. Se poate întâmpla oricui. Și dacă ai conturile blocate de stat, în caz că nu știți, toți banii pe care îi încasezi sunt transferați de banca, automat, în conturile ANAF. Așa e legea. Nimic de comentat.
Ei, Banca Transilvania, s-a gândit să îmi dea o mână de ajutor. Că doar ei sunt Banca Micului Întreprinzător. Și-s din Ardeal, de la noi, cinstiți, omenoși…
Mi-au instalat un nou cominion: de încasare. Adică pentru orice plată pe care o primeam, banca îmi reținea 6 lei. Pentru că am primit bani… Nu mai trebuie să vă explic că, comisionul este plătit de cel care îți trimite banii. Adică e un comision nițel ilegal/nesimțit.
Pe lângă asta, pentru fiecare plată, pentru că eram cu conturile blocate, Banca Micului Întreprinzător îmi reținea 31 de lei. Da prieteni: 31 de lei! Nu mă întrebați de ce. Nu știu…
Apoi, pentru că virau banii la ANAF mai luau 6 lei, în condițiile în care plățile se fac automat, electronic și fără comisioane.
Așa că eu am plătit pentru fiecare încasare 43 de lei Băncii Transilvania. 43 de lei. Dintr-o încasare de 49 de lei, datoria mea la statutul român a scăzut cu 6 lei.
Asta pe lângă comisioanele de administrare cont , administrare card, internet banking și alte zeci de chestii…
Concluzia articolului de față: Zânul de la Banca Transilvania e un bișnițar țepar. Jegos.
M-am mutat la ING. Cu conturi cu carduri, cu tot. Sper că olandezii sunt mai cinstiți decât clujenii.
Evitați Banca Transilvania…
Am cont la ING de 9 ani. Fără probleme.
Cu BT am avut probleme fără să am cont la ei.
Aveam nevoie de o asigurare pentru plecat în străinătate.
Pentru cine nu știe, asigurările de călătorie au un corespondent în țara în care călătorești. Adică o firmă de asigurări din țara respectivă.
Prima bancă pe care am întâlnit-o a fost BT.
Am întrebat dacă au în țara respectivă corespondentul de care aveam nevoie, și mi-au spus că da.
La ambasadă am fost întors din drum pentru că asigurarea nu corespundea.
Deci, despre BT numai de bine.
Ei spun că susţin „micii întreprinzători”. Pesemne că te-au văzut şi au hotărît brusc să te încadreze la ăia mari, pe care pot sa-i jupoaie, că au de unde.
eu cred ca s-au gandit ca firma o sa moara si sa profite un pic si ei… asa pe final…
Sta-le-ar coliva undeva! 🙂
si ING se buleste .. eu caut sa scap
serif, din ce am vazut eu pe piata, INg deocamdata e cea mai ok.
Dacă înlocuiești numele Băncii Transilvania cu numele oricărei alte banci enunțul rămâne valabil. Că vorba aia, banca este organizația care îți dă o umbrelă când e soare afară și ți-o ia când plouă.:-(
Evitati orice incepe cu cuvantul „Banca”!
Ca povatza de viatza, de la al batran am primit asta: „Sa nu te imprumuti niciodata de la banca”. S-a imprumutat un var de-al lui si a sfarsita ala cu apartamentul luat. A trebuit sa dea si un porc mare, de la tara, pe langa el.
A fost el prost … In momentul cand iei trebuie sa produci ,cand produci scapi ,cam asa stau lucrurile