10 minute în plus!

cremaCetățenii de la Napolact, au folosit o rețetă unico/străveche din ardeal pentru a crea un produs traditional ardelenesc:  crema de telemea.

Practic este vorba de combinarea, în proporții ideale și secrete în același timp, a brânzei telemea cu smântănă. Lucru care se făcea, în mare taină de către gospodine atent selecționate pentru priceperea lor dar și pentru determinarea de a păstra secretul milenar. În fiecare dimineață lăsată de bunul Dumnezeu!

Inițiativa prietenilor noștri de la Napolact, este un act curajos, fără precedent, care nu face altceva decât să ne scutească de timpul petrecut dimineața,  preparând creme de telemea pentru micul dejun.

Drept urmare, astăzi, pentru prima oară, ne-am trezit că avem mai mult timp, decât de obicei.

Am stat și ne-am uitat unul la altul, pentru că nu știam ce să facem în timpul pe care, până acum îl pierdeam amestecând (după rețeta secreto/unică) telemeaua cu smântînă!

Așa că am scris acest articol, drept mulțumire companiei Napolact, care ne-a oferit 10 minute suplimentare în fiecare dimineață. În care putem face o mulțime de alte lucruri. Tradiționale ardelenești: Candy crush, History channel, facebook.

10 minute! Da! Atât durează amestecarea telemelei cu smântăna. E un proces migălos, ardelenesc…

Abia așteptăm cremele  de slănină cu ceapă, pomana porcului și untură cu sare și boia.

8 comentarii la „10 minute în plus!”

  1. Pe ideea asta vom vedea în curând şi şpriţ gata preparat la raionul de vinuri. Cu variantele de îmbuteliere: „Atât!”, „Încă puţin…”, „Na, c-am scăpat prea mult!”

  2. Proba simpla in intriga e sa faci o mamaliga, pui produsul market-ului, uite, telemeaua nu-i, ca de-atata margarina sau uleiuri vegetale se dizolva si dispare ! iara bulzul , branza n-are…

    1. Branza-i pe bani deci o intrebare, in prezent la pret mai mare, cat ulei hidrogenat intra-n branza emulgat ?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.