Ajutati-ma cu un sfat

Să zicem că stai cu  un client și porți o discuție  prietenească despre culorile unui panou publicitar. Și clientul, într-un moment de exaltare provocat de potrivirea minunată a unui text alb pe un fond roșu:

scapă o beșinuță!

Tu ce faci?

Nu poți să-i zici:

– Nosu, nosu, beșinosu! 

Și apoi să râzi în timp ce îl arăți cu degetul…

Că nu se cade. Nu poți nici să taci, că își dă seama cetățeanul că e situație nasoală.

Ce să zici/ce să faci  ca să nu se transforme totul într-o criză de PR?

Sau de adverising, că noi facem recleme…

Ce spui? Cum reacționezi?

Acuma ca să fiu sincer cu voi sincer, eu i-am zis:

– I-auzi una! dar n-am râs. să nu creadă că mă bucur și să recidiveze…

o fi fost bine/corect…?

28 de comentarii la „Ajutati-ma cu un sfat”

 1. Da, SORINT are dreptate, cel mai OK e sa tratezi situatia cu SANATATE! Toata lumea se destinde… 🙂

  1. Plus ca la urmatoarea intalnire poti sa il intampini din nou cu un traditional „Ce vanturi te aduc din nou la mine?”.

 2. As fi spus ca sunetul e de al nostru, dar nu se potrivește cu conceptul campaniei, așa că ar trebui să căutăm mai în adâncuri.

 3. -Dăteam și eu un foc ….sau o rafală …..! și spuneam ….instinctul de autoapărare! ))) ca și la soldatul american ….care joacă în deplasare ….

 4. Trebuia sa dai si tu una, si radeai ca e chestie contagioasa sau cine stie ce iti putea trece tie prin cap la momentul ala.Sau o dadeai pe cultura germana ca este sanatos sa-i dai drumul decat sa o tii, ca e natural sa se elibereze gazele, ca de la balonare ai citit tu intro revista din aia nemteasca ca se face cancer… intrun fel il scuzai…ala se scuza..radeati un pic, daca nu mureati de miros si treceati mai departe la afacerile voastre

  1. Exact să se elibereze gazele…că oricum avem probleme cu rușii…ce noi nu avem gazele noastre…de șist…de sfincter

 5. Deci.. se impunea o abordare gen „Lupul de pe Wall Street” – Mark Hanna (Matthew McConaughey). Scena aia memorabilă cu bătutul în piept. Bine.. Adaptată situației și extremităților. :))

  1. La gura pui mana sa nu stropesti audienta. Daca stii ca stropesti si pe dincolo, poate ca-i bine sa pui si atunci mana… sau poate nu. Depinde…

 6. Mi se pare prea multa batiaie de cap si o atitudine un pic „intepata” pentu o simpla besina … frate asta e … s-a besit omu’ … de ce sa nu ii zici nosu nosu besinosu si sa razi? clientul nostru, prietenul nostru … ca doar nu suntem multinationale sau corporatii de pe wall street ca sa tinem atat la business etique sau cum pnm i-o zice … daca era o clienta sau daca domeniul de activitate era altul mai intelegeam, dar in design si productie publicitara nu prea imi place sa dau de intepati din astia.
  Eu cand intru intr-o firma de advertisig as vrea sa ma astepte oamenii aia cu a atitudine lejera si prieteneasca si sa ma intrebe direct de la intrare daca nu vreau o bere … evident pe muzica de Parazitii … dar neah asa sunt eu mai prost crescut. (din cauza ca nu era salam la alimentara de la colt pe vremea mea … si stateam la coada si pentru paine … nu am avut calorii in copilarie sa cresc bine :P)

   1. am zis „un pic” … si da stiu ca era gluma… cred ca nu imi bausem eu cafeaua cand am scris commentul initial 😉

 7. Nu. El era dator sa zica doar ceva pardon, pe scurt momentul faptei depasea.
  Tu ? Tot timpul sa taci precum un surd care nu crede c-aude sirenele la Smurd, ca si cum nimic nu s-a-ntamplat si nici nu se va intampla, atata timp cat banu-i gazos :), Maria – Sa.

  (Sa joci la Loto ban mai gros, ce daca e gazos).

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.