Izmene – #aiCerut…

7955_0000130322N-am înțeles niciodată de  unde vine pluralul? Se vorbește despre o pereche de izmene. La fel ca și de o pereche de chiloți. Am lipsit eu la vreo lecție, sau pentru că am crescut într-un orășel de munte, departe de civilizație, avem obiceiuri diferite? Purtați câte 2? Dacă zic ”izmană” voi la ce vă gândiți? La un crac? La jumătate dintr-o ”pereche de izmene”? Sau e permis să folosim și izmană? Poate există undeva o versiune care are un fermoar la mijloc…

Te trezești într-o zi de primăvară și te uiți afară. E destul de călduț. Îmi iau o izmană. Cea de stânga… Daca aș lua o pereche mi-ar fi prea cald… Aia de dreapta am purtat-o două zile la rând…

De ce sunt albe? Hai că acum, când avem centura negră la detergenți și balsam și înălbitori și mașini cu programe inteligente e normal. Că poți să le speli! Dar acum 20 de ani? Erau albe de la magazin până acasă. Eu le-aș fi făcut gri închis din prima. Sunt sigur că milioane de bărbați  ar fi fost scutiți de întrebarea aceea penibilă:

-când ți-ai luat izmenele astea pe tine…?

Să nu-mi dați gluma aia patetică că erau mai bine să fie maro…

Acum că ne-am încălzit: de ce le mai spune indispensabili? Eu, de exemplu nu port. Dacă ar fi ”indispensabili” ar trebui să port și eu, nu? Sau devin indispensabili doar după ce îi porți o vreme? Dacă sunt indispensabili, cum renunți vara? E greu? Așa ca și cum te-ai lăsa de fumat? Sau e mai ușor. Te dezbraci și le arunci pe geam. tremuri o noapte, dar dimineața ești aproape salvat. Sau mergi, afară prin ploaie și le recuperezi?

Când nu mai porți izmene, poți să te întâlnești cu persoane care poartă? Sau e periculos să te apuci din nou? Vara nu vorbești despre subiect?

Iarna cum te apuci… să le porți? Încerci să reziști sau la primul semn de frig, iei o ”pereche”?

Și ca să termin cu întrebările: cine a inventat gaura aia în față? Și de ce? Ce câștigi având o gaură în izmene? Un cetățean s-a gândit vreodată: trebuie să o scot mai repede. Mult mai repede. Trebuie să câștig 0,2 secunde de fiecare dată când mă duc la baie.

Este un campinat mondial de scos-scula-viteză? Există așa ceva?
Niște cercetători britanici au ajuns la concluzia că trebuie găurite izmenele ca să ajungem pe podium?

Imaginați-vă reclama: acum poți să o scoți cu 30% mai repede și să o bagi cu peste 45 % mai repede. Izmenele cu gaură-n față! Revoluționar! Scosul sculii nu va ma fi nicodată la fel!

Închei. dar nu înainte să vă întreb: de ce nu există o variantă push all in . ca si sutienul push app. Dar nu să ridice. Să se umfle!

Gata!

.

am scris articolul acesta pentru că v-am rugat să îmi sugerați despre ce obiect să vorbim… astăzi a ieșit izmana…sau mai bine zis izmenele :))) 

3 comentarii la „Izmene – #aiCerut…”

  1. Ok…eu ti-am sugerat cuvantul dar la cat de haios ai fost pe parcursul articolului, mie nu mi-a mai ramas decat sa iti spun…thanks Gaben!
    Am parcurs cea mai dificila iarna din viata mea cea care s-a incheiat in urma cu 3 luni si au fost saptamani in care daca scuipai de la o inaltime mai mare de doi metri, riscai sa-l ucizi pe cel ce se nimerea sa treaca pe sub tine. Cred ca ai fi cerut supliment de …izmene sefului daca te aflai pe aici. Altfel, sint cu ochii pe tine si pe Radu Banciu, chiar daca nu iti place asocierea. Voi ma scoateti din monotonie uneori…

  2. Am auzit la tara, unde am copilarit, folosindu-se si termenul de „izmana”. Asa ca…Oricum, misto piesa de imbracaminte, foarte masculina. Mi-as lua si eu, neaparat alba/e. :)))

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.