Spitalele kafkasciene

200px-Franz-Kafka,-etching(author-Jan-Hladík-1978)Spitalele din romania nu o duc bine. Sunt câteva excepții. Mai o doamnă directoare care e soția vreunui politician de succes, mai un medic/director care o arde prin conducerea unui partid politic…  Sau mai nou, câte un șmecher local care are o firmă de construcții, mai are și niște pile bine înfipte și care vrei nu vrei îți renovează spitalul. Or mai fi și alte cazuri. Nu le știu eu, dar exceptând cazurile enumerate mai sus, spitalele din România sunt pe butuci. nu discutăm cauzele. nu avem timpul necesar.

Astăzi am mai auzit una… bună…

Spitalele care vor trimite pacienții să cumpere medicamente, vor fi penalizate prin scăderea sumei pe care o primesc. Adică , dacă nu ai bani îți mai iau din banii , puțini, pe care abia îi primeai…

În loc să se facă o analiză, un audit, o măslină, ceva, ca să vadă de ce nu sunt bani, mai bine îi tăiem banii care poate mai salvau niște vieți. Cineva nu gestioneză prost un buget, hai să-i lăsăm pe proși să moară.

Nu dai afară un director incapabil, o contabilă care nu știe meserie sau un președinte de consiliu local/județean pentru incompetență. Nu! dai mai puțini bani la spital. Să moară proștii…

și Kafka ar râde de cretinii care se zbenguie pe aici… V-am mai spus, am impresia că-i încurcăm pe cei care conduc (prost) țara asta.

Anunțul a fost făcut de directorul CNAS.

3 comentarii la „Spitalele kafkasciene”

  1. 1. Probabil în acelaşi reportaj erau nişte medici (de la Cluj?) care se mândreau că ei au un aparat nou, care le uşurează munca şi salvează vieţi, în valoare de … 25000 EUR. De ce nu e un aparat ca ăla în fiecare spital în loc de limuzina directorului?
    2. Azi m-am întâlnit cu o prietenă care a fost externată în weekend. În seara premergătoare unei intervenţii chirurgicale i-au administrat (fără să îi spună ce sunt) 2 laxative şi un somnifer. Am crezut că astea sunt glume făcute între studenţi, dar se pare că bancurile se aplică în viaţa reală din spitalele noastre.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.