O sa scada preturile de rusine

piata legumeDe fiecare dată când un jeg (a se citi ”om”) politic are câte o idee din aceasta măreață îmi imaginez pe loc  2 scenarii posibile:

1. e mult mai prost decât ne așteptam. Adică debitează niște prostii absolut inimaginabile și irealizabile.

2. vrea să mai stoarcă niște bănuți din visteria stafidită a țărișoarei…

3. ambele variante de mai sus…

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, niște specimene au propus realizarea unui site pe care să fie trecute prețurile produselor alimentare de bază. Acest site va asigura informații pentru piețe și magazine, care vor fi obligate să afișeze aceste prețuri… Prețurile vor fi furnizate de angajații Autorității pentru protecția consumatorului…

Știm cu toții că nouă nu ne iese cu site-urile. Că nu ne pricepem/fură ăștia prea mult!

Dau exemplu e-romania? 500 de milioane de euro!!!! e-romania2  – 22 de milioane de euro, ghișeul.ro, care a cheltuit sume astronomice, dar nu este folosit pentru că percepe un comision de 2,5% din fiecare tranzacție…

ok.

Care este explicația acestui demers? Halucinantă: Comercianții vor scădea prețurile de rușine! Da! Ați auzit bine! de rușine!

Prețurile nu vor scădea! Rușinea nu are loc în românia. Angajații ANPC nu vor umbla prin piețe. Dimpotrivă. Îi vor obliga pe comercianți să le transmită prețurile. Exact cum fac cei de la Statistică…

Iar unul dintre cei care ne conduc se va îmbogăți cu câteva milioane de euro făcând un site absolut inutil… C-așa-i  in tenis…

3 comentarii la „O sa scada preturile de rusine”

  1. Site peste site. De cand am descoperit internetul, am inceput sa o dam si noi in stil mare. Furam electronic, ca pe undeva e mult mai rapid si usor.

  2. Şi atunci vin eu şi mă întreb, chiar nu se poate face nimic în privinţa asta? Poate eu, ca cetăţean, nu am nevoie de ghiseul.ro. Pe mine mă întreabă cineva?

    Şi dacă tot vor site-uri, să facă, nene, un forum de dimensiuni titanice unde să-şi scrie fiecare român of-ul şi să şi angajeze un număr decent de moderatori. Că doar e democraţie, nu?

  3. Hai spune-mi ca-i o gluma. Stiu ce javre ne conduc, dar chiar asa sa faca concurs cine-i mai dobitoc ?
    De ce nu fac un site unde sa fie toate prostiile care le scot pe gura, un site unde sa vada romanii, cate dosare are in lucru fiecare dintre acesti inapoiati.
    No amu chiar ca am scos pe gura ceva care se poate realiza si am avea vizualizari, nu gluma.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.