Prin sibiul meu… sau #prinsibiulmeu

Sibiu.

IMG_6740

La prima vedere, ai putea să spui că oamenii din zona Sibiului, au avut noroc. Da! Ai putea să spui asta și n-ar trebui să vă mire că unii o fac… Au orașul acela cochet. De fapt tot județul e așa… Vechi. Curat. Frumos… Au casele acelea frumoase, săsești cum le spunem noi… Toate chestiile sunt organizate, gândite bine, perfecte! Curate. Știu că am scris curat de 2 ori. Dar e chiar foarte curat. Prea curat!

După ce aruncăm această primă privire, ca să ne mai consolăm, vom aduce în discuție moștenirea primită de la cetățenii de etnie germană/sașă. Putem spune cu invidie reținută că e ușor să faci chestii mărețe dacă ai o temelie solidă. Germană! Păi ce mare chestie au făcut ei? N-au nici un merit! Sunt doar extrem de norocoși!

well, prieteni, lucrurile nu stau nici pe departe așa…

Niște oameni, cetățeni obișnuiți, oameni ca și mine, ca și tine, ca și prietenii noștri, fac aceste lucruri să se întâmple. Pe câțiva dintre ei îi cunoașteți. Pe mulți dintre ei nu îi veți cunoaște niciodată. Pentru că nu își doresc să devină vedete. Fac munca asta titanică, construiesc Sibiul pe care îl vedem noi, doar pentru a lăsa ceva în urma lor… Și ce e mai interesant e faptul că românii, țiganii, armenii, sașii, maghiarii, nemții și orice altă nație care trăiește pe meleagurile acestea au aceeași direcție. Au o strategie. Pe termen lung. Și o aplică riguros, dureros de precis… Nemțește!

Așa că, la a doua vedere, Oamenii care trăiesc în Sibiu, nu sunt norocoși. Sau sunt printre puținii pe care îi cunosc eu, care își fac norocul cu mâna lor. Prin muncă!

Am să vă fac cunoștință în câteva articole cu unii dintre acești Oameni. Dar pentru că vreau să-i cunoașteți pe Oamenii care ne-au oferit nouă prilejul de a cunoaște aceste locuri  am să îi indic pe cei doi vinovați:  Răzvan singurul istoric  pe care îl  cunosc eu și care merită o statuie pentru ce face în Sibiu și Tudor care își dedică majoritatea timpului (în defavoarea sănătății) proiectelor de promovare a Sibiului. Așa că o să ne mai auzim. Sunt prea multe lucruri de zis. Dar asta mâine. Astăzi e ziua mea … :)))

.

Prin Sibiul Meu este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Primăriei Sibiu.

respectiv

Tag the Flag este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Parteneri: Future Capital , Ibis HotelAmbientStaropramenReky TravelAsociaţia Produs în SibiuCasa de Cultura a Studentilor SibiuCNM AstraEco Sport TeamJudith BistroCafe Wien

 

16 comentarii la „Prin sibiul meu… sau #prinsibiulmeu”

  1. La Multi Ani, Gabriel! Sa fii sanatos si sa ne mai scrii/spui despre lucrurile frumoase, pe care multi dintre noi n-am avea cum sa le aflam.

  2. Pingback: Cine a fost la Prin Sibiul Meu 2013 | CeMerita.ro

  3. Pingback: #prinSibiulmeu a devenit #MySibiu | CeMerita.ro

  4. Pingback: #prinSibiulmeu a devenit #MySibiu | InSibiu

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.