Ce acte ai nevoie ca sa invii din morti!

moarta– Bună ziua! Am venit după medicamente.

– Care medicamente?

– Alea la care statul îmi decontează 300 de lei pe an, după o viață de muncă și de plătit taxe!

– Păi nu vă pot da medicamentele, pentru că sunteți moartă!

– Nu sunt doamna! Uite! Sunt aici! Am fost și anul trecut, dar v-a sunat medicul meu de familie și v-a confirmat că trăiesc. Pentru că dumneavostră nu erați sigură… Am venit din nou! Sunt vie!

-Doamnă, așa scrie în registrele Sistemului Informatic Unic Integrat! Sunteți moartă! Dacă scrie aici, eu nu pot să vă servesc!

Dialogul de mai sus este real. Doamna Dumitra Condruț a fost declarată moartă. Fără să fie informată. Și dacă ești mort, nu poți primi medicamente.  O eroare de sistem…

Așa că biata femeie se duce la medicul de familie Chehaia Joița. Doctorul în loc să o ajute să-și rezolve problema, o ceartă  pentru că nu a trimis ceva acte pe fax, care să demonstreze că nu e moartă! Așa se fac învierile în sistemul medical din România. Pe fax!

Nu are nici un interes să remedieze situația, doar  primește bani de 10 ani de la această pacientă.  Să se descurce singură!

Dar printr-o conjunctură favorabilă o doamnă de la CAS, care venise în control la cabinetul medicului i-a explicat Dumitrei cum poate renaște ca pasărea Phoenix…

Actele pentru reînviere sunt:

Copie carte de identitate – asta e logică – dacă ești mort, nu ai cum să faci copii la buletin… nu poți vere… Știu că dacă ești mort ți se ia buletinul. Deci, ai copie, ești VIU!

Adeverință financiară – asta e mai dură – adeverință de la fisc că nu ai murit. Poate gluma aia cu taxele și moartea are o parte de adevăr… sau cei de la fisc au și ei simțul umorului… Sau nu te învie dacă ai taxe restante la stat! Poate trebuia și o adeverință de la șeful de scară că nu ai restanțe… Sau de la poliție. Să nu cumva să reînvii până nu-ți plătești amenzile de parcare…

Adeverință de la Registrul Comerțului – asta e cea mai grea – de ce ar putea RC să fie implicat în moartea/viața unei persoane. Ei se ocupă de comerț, nu? Sau e Registrul Comerțului, reînvierii și reîncarnării? S-a schimbat ceva? Am lipsit eu de pe planetă și nu mi-am dat seama?

Copie după certificatul de căsătorie – what?!- ce importanță are faptul că femeia în cauză s-a căsătorit acum 30 de ani? De ce v-ar folosi la ceva copia acelui act? Sau e în aceeași logică cu copiile după cartea de identitate?

Am și eu niște întrebări:

– dacă te duci la CAS și le zici că ești viu și nevătămat nu ajunge? Poți să iei un notar cu tine…

– de ce trebuie un om nevinovat să facă 457 de drumuri la 67 de instituții pentru a repara o greșeală făcută de un funcționar?

– de ce nu e nimeni pedepsit pentru acestă eroare? Pentru că cineva a greșit grav și ar trebui scos din sistem… sau mutat într-un post de unde nu poate face rău unor oameni bolnavi… Gunoier de exemplu…

– medicul de familie, exceptând  banii pe care îi primește lunar de la femeie, cam ce obligații are?

– vă rog, dacă simțiți nevoia… completați…

Știre bombă! 

Femeia de fapt, avea o alergie la soare. Nu fac mișto, e pe bune. E o boală foarte rară și produce o inflamație a pielii din cauza expunerii la radiațiile UV…

S-or fi gândit (medicul de familie, funcționarii de la CAS și farmacista) că e vreun neam de vampir…

.

poza e de aici

13 comentarii la „Ce acte ai nevoie ca sa invii din morti!”

 1. Eu le dadeam cate o palma la fiecare.Pe cine dadeau in judecata sau macar o amenda mica? Oare o amenda ca am palmuit pe cineva nu putea inlocui toate acele acte? Dau o palma deci exist!

 2. Deh, unii inca se mai incapataneaza sa traiasca pe teritorii numite rromania, bulgarria, si tot ce e la est de linia aia trasata de stalin cu pixu pe servetel.

 3. Asta e buna de pus in seria „Pe vremea mea”

  pe vremea mea, oamenii inviau mai greu. trebuiau o gramada de acte

 4. Mai sunt si alte state impovarate cu birocratie, dar parca la noi e bataie de joc. Incerc pe cat posibil sa ma feresc de institutiile statului, pentru ca ei isi bat joc de noi.

 5. @valter. ar fi o idee si asta/ plata in natura
  @mitica nu m-am gandit la asta. putea sa fure medicamentele
  @cotos campionii hartiilor plimbate… asta suntem noi…

 6. Eu îi luam pe toţi la bătaie, că fiind mort, nu puteau să mă reclame la poliţie. Şi apoi chemam televiziunea şi le spuneam că sunt o fantomă. APăream garantat la Acces direct.

 7. Sa va spun ca anul trecut cei de la fisc mi-au blocat toate conturile bancare (proprire pe conturi), cand m-am dus la fisc sa cer lamuriri, mi-au spus ca au gresit cand am platit impozitul si banii au ajuns in alt cont al lor si ca trebuia sa fac o cerere si sa semnez sa ajunga in contul normal (greseala unui functionar) si cum nu aveau numarul meu de telefon s-au gandit ca daca imi blocheaza conturile o sa vin mai repede.
  Nu va spun ce le-am zis, si ce pagube mi-au facut

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.