Diferente ruso-franceze

646x404Franța ( mai exact în orașul Trappes, nu știu cât vă ajută informația asta…) nește polițiști opresc o mașină. Control de rutină. Sau ceva… În mașină o doamnă cu un văl din acela pe față. Islamic.

Nu știu dacă sunteți la curent dar de vreo 2 ani, e puțin ilegal să porți chestia aceea în spații publice. pentru singurul motiv că nu poți fi indentificată… Logic… cumva

Polițiștii cer doamnei să renunțe la textilă. Doamna refuză. Polițiștii dau să scrie o amendă. Soțul doamnei intervine și el în discuție și din viteză îl strânge pe unul din polițiști de gât.

Polițiștii iau familia islamică, cu tot cu văl și o bagă la bulău.

Domnul și doamna proaspăt încarcerați dau și ei un telefon. După rude. Apar vreo 400 de prieteni/cunoștințe care protestează pașnic în fața secției de poliție. Adică aprind o stație de autobuz, vreo 10 mașini și niște coșuri de gunoi. Polițiștii dau și ei cu niște gaze. Lacrimogene.

A doua zi șoferița și sotul dânsei sunt eliberați.

Demonstranții o mai ”ard” vreo două zile prin zonă. În același stil.

Rusia. Niște oameni lipesc pe un perete niște ecusoane cu numele contracandidatului politic al lui Putin. Apare poliția și  îi ia la omor. Lipitorii fug care unde apucă.

Polițiștii rămași singuri deschid o anchetă pentru ultraj pentru că unui polițist i s-a rupt un ecuson. Vinovații vor sta 3 ani în pușcărie. Alături de ceilalți 12 oameni care au îndrăznit să ridice glasul împotriva mărețului conducător. Care sunt deja la pârnaie.

deci? cum e corect?

.

poza e de aici

 

9 comentarii la „Diferente ruso-franceze”

  1. Sa stii ca nici una nici alta nu e tocmai bine. Valul islamic mi se pare normal sa fie interzis, din moment ce atunci cand noi mergem in lumea araba suntem obligati sa ne aliniem traditiilor lor.
    Rusia e deja alta poveste. Vesnicul conducator, care defapt e un dictator, nu va pleca prea repede din Duma. Din pacate.

  2. La cât de mare e Rusia, poliţia s-a cam săturat să fie amabilă cu toţi. Îi ia tare de la început, bagă tot la închisoare şi au curăţat mizeria. La fel ca americanii. Faci figuri în faţa unui poliţist şi nu vrei să încetezi? Arma la cap, amendă, o lună de gratii.

  3. Apucaturile de neam prost mor greu, atat la arabi cat si la rusnaci.
    De remarcat ca arabii ies la provocari iar rusii nu s-au schimbat deloc in ultima suta de ani.

  4. Pe asta mizeaza arabii, pe toleranta autoritatilor franceze. Nici vorba sa renunte la port sau la obiceiuri, de parca ar vrea sa le impuna, sunt tot mai multi, tot mai obraznici si ii ameninta pe localnici. Iata de ce cred ca in scurt timp sunt obligati sa gaseasca solutii mai dure. Francezii.

  5. Pingback: De pe bloguri adunate și la lume date

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.