Vestile bune din Romania….

14_salariu_minim_majorat_0604c55cf9Stiți seria aceea de bancuri din lagărul german?

Când  orice veste bună, era de fapt proastă?

”Azi vă schimbați lenjeria! – Între voi!”

”Diseară avem concert – Cântă Hans la mitralieră”

le știți? Fix pe același sistem astăzi a crescut salariul minim pe economie.

De la 750 la 800 de lei.

Doar că fix pe același sistem s-a scumpit și punctul de amendă pentru circulație. de la 75 la 80 de lei. 5 lei. Poate nu pare mult. Dar dacă meșterești o chestie și primești ”cadou” 4-5 puncte o să se simtă…

Vestea proastă de fapt e că s-au scumpit gazele. Cu 8% pentru persoane fizice și cu 3% pentru firme. Sper că ați realizat că or să crească prețurile la multe chestii. Da?

Avem totuși și vești bune. Scade prețul la curent. Cu 1%… Declarativ era 10%. Nu ne-a ieșit… Dar scăderea e scădere. Să nu fim cârcotași.

Și scade și dobânda la împrumuturile către bănci. Cu 0,25%.

Mugur Isărescu a declarat că în scurt timp băncile vor scădea dăbânzile la credite.

Îmi pare rău, nu mai pot să scriu că mă umflă râsul!

 

 

 

5 comentarii la „Vestile bune din Romania….”

  1. Gaben, asa se intampla cand creste inflatia … cresc preturile, cresc salariile, scade dobanda la credite; deoarece se tiparesc mai multi bani, automat se intampla cele de mai sus… asa e in capitalism. Bani sunt si se mai tiparesc si se baga in sistem; ca simple persoane fizice si juridice, cine vrea mai multi bani, trebuie sa invete sa-i obtina. Tot raul spre bine 😉 . Succes la toata lumea si spor la bani !

  2. Urca, scade, urca si iar scade. Au facut-o in asa fel incat sa imbete de cap poporul. Rusinos, ca oamenii astia mai au curaj sa iasa la declarati…

  3. Intotdeauna se va merge la paritate, cresteri minuscule de salarii/pensii, urmate de majorari de preturi. Romanul nu castiga nimic, doar bataia de joc a autoritatilor.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.