Statistici despre munca la români….

muncitor_dormind_in_roaba_resizeAvem un studiu despre munca la români. Nu știu dacă e primul. Cu siguranță nu va fi ultimul… :))

prin urmare facem o mică analiză pe text:

44,5% din români vin la serviciu pentru salariu, 32 % muncesc din pasiune. 

dacă asta e adevărat, înseamnă că ceilalți (restul de 23,5%) vin la muncă din obligație. sau din plictiseală.

Nu știm dacă cei care vin la serviciu ca să încaseze câte o șpagă fac parte dintre cei 32% care vin din pasiune sau sunt contorizați altundeva…

Românii se consideră mai degrabă un popor harnic (55,4 la sută) decât leneş (44,6 la sută). 

la fel cum ne  consideram foarte deștepți. Sau culți. Și a venit un alt studiu, european de acestă dată, unde suntem pe locul locurile codașe… Ehhh răutăcisme… Eram și foarte inventivi… Descurcăreți…

Cei mai mulţi români (peste 62 %) consideră că angajaţii de la stat muncesc mai puţin decât cei din sectorul privat doar 8,5 % dintre români sunt de părere că angajaţii de la stat muncesc mai mult decât cei de la privat.

interesant procentul celor care sunt de părere că la stat se lucrează mai mult… Foarte interesant… Cred că sunt majoritatea, angajați la … stat…

Mai mult de 60% consideră că ziua de 1 Mai trebuie sărbătorită prin repaus (61,5 la sută), în timp ce un procent important, 21,8 la sută, consideră că ziua de 1 Mai ar trebui sărbătorită prin muncă în folosul comunităţii. 

Păi nu sunt cetățeni care să vrea să muncească în favoarea statului, sau a companiei o zi pe an? Nici măcar dintre cei 32% care vin la seviciu din pasiune? Hmmm…  Dar, ca să nu mă acuzați că sunt subiectiv…hai să vedem câți români au făcut muncă, vreodată, în folosul comunității? Conform acestui studiu mai puțin de 50%. Conform părerii mele personale sub 10%. Refuz să cred că 10 milioane de români au prestat ceva, vreodată pentru comunitatea unde își duc zilele…  Sau nu știu bine ce înseamnă muncă în folosul comunității…

7,6 la sută sunt total împotriva ideii de muncă în folosul comunităţii

Well… aici am o curiozitate: câți români sunt împotriva muncii în general? …

Tonul articolului nu e unul răutăcios… sper că nu ați înțeles asta… :)))

poza e, așa cum se poate observa, de la prietenul nostru Sebastian Bârgău.

11 comentarii la „Statistici despre munca la români….”

 1. Munca in folosul comunitatii e un termen mai democratic pentru ¨munca patriotica¨? In alte tari mai cu autostrazi munca de acest gen se da ca pedeapsa pentru delicte minore.

 2. Si altii ca mine, si ca muuuulti, nu au ce munci acum, fiindca peste tot merge doar spaga. Asta unde se incadreaza ?

 3. Romanul are o parere prea buna despre el. Din pacate este o parere gresita. Daca tot se crede buricul pamantului cum se face ca in Romania nivelul de trai e scazut?
  Mda…cred ca exagerati pe undeva.

 4. Unde mai pui că din 20 de milioane câți suntem, dacă mai suntem, doar 4 milioane reprezintă populația activă, care contribuie într-o formă sau alta la buget? Deci da, cifrele par mari că-s prezentate ca și procentaje, dar în realitate sunt îngrijorător de mici.

 5. Poza Gabene, n-are nici o legatura cu lenea daca vrei sa insinuezi asta cumva 🙂 Omul e in pauza de masa si trage un pui de somn unde poate, ca angajatorul nu-i poate oferi un pat intr-un container de-ala de fier cum ar fi normal.

  Altfel, sa stii ca la corporatii in Ro chiar se muceste! Si aia care o mica afacere, iar muncesc, cred ca stii tu mai bine 🙂 Aia care muncesc la mici afaceri, iar trag ca robii! Bugetarii mai trag matzul de coada, dar nu toti sa stii!

  Cat despre munca in folosul comunitatii…fii serios! Cine mai are chef in timpul liber ala putin ce-l are sa adune gunoaiele din parc ca maine sa fie exact ca inainte de curatenia de ieri ???

  Si vorba lui Ombladon… cand n-ai ce pune-n farfurie/ te doare fix in $#!& unde arunci o hartie …pare a fi un cerc vicios care e centrat in jurul punctului „lipsa de bani” nu? 🙂

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.