Sa radem putin de francezi. din nou :)))

Wikipedia_scale_of_justicePe Wikipedia apare un articol despre o bază militară ”secretă” din Franța. Atât de ”secretă” încât a fost subiect de emisiune televizată. Reportajul există și  oferă mult mai multe informații ”secrete” decât pagina la care făceam referință mai devreme… Nu știu cât de veche e pagina de pe Wikipedia, poate aș putea afla dacă nu ar fi noapte, joi și nu mi-ar fi lene.

Din motive care mie nu îmi sunt cunoscute, dintr-o dată, un serviciu de informații francez consideră că acea pagină oferă informații de siguranță națională. Și cere ștergerea ei. A paginii, cum ar veni.

Trimit ei o cerere oficială, dar uită să precizeze care informații ar putea fi clasificate ”secrete”

Băieții de la Wiki, wikiboys cum ar veni tradus in engleză, analizează serios problema și printre lacrimi de râs și voie bună, resping cererea DCII (un fel de sri da din Franța) și își văd de trebă.

În momentul acesta le merde loveste in le ventilateur, și cu hotărârea specifică unei nații care apierdut 96,7% din războaiele pe care le-a purtat, francezii trec la măsuri radicale. Caută un conațional care are drepturi de administrare pe Wikipedia și sub amenințarea cu pușcăria și tribunalele îl obligă să șteargă articolul. Omul, pentru că nu era războiul lui și poate nu vroia să mai aibă parte de niște surprize, se execută și șterge articolul.

Povestea nu se termină aici. :))

Nu e film francez de acțiune. E film american. Cu happy end!

Un alt administrator wiky (wikyadmin cum s-ar traduce…) din Elveția repune articolul pe site, fix în momentul în care Wiky publică toată povestea!

Serviciul de informații iese șifonat (ride – cum zic francezii) iar pagina care conținea secretele supreme are o explozie incredibilă în termeni de trafic. Este acum cea mai vizitată pagină în franceză de pe wikypedia! Lucru care îl face pe Ministrul de Interne să țină o conferință de presă și să rezolve problema. Nu a rezolvat-o. Dimpotrivă! Ați înțeles? Din ”vrem să ținem secretă o chestie” a rezultat ”toată Franța și o treime din populația globului a aflat”… Lucru care nu poate decât să ne bucure :)))

concluzia:

– ”pumnii mei nu are minte” ar trebui să nu se implice în discuții pe internet!

– mă bucur că francezii o mai iau peste nas, așa cum au luat-o și când 3 țărani bulgari au bătut 5 agenți supersecreți și ultraluptători. Francezi.

– îmi place cât de fermi sunt cei de la Wikypedia și o să le trimit și eu niște bani.

– mă duc la Iași unde sunt speaker la o conferință! O revoire :)) sau la revideri!

 

7 comentarii la „Sa radem putin de francezi. din nou :)))”

  1. DECI LOL ! :)))

    Ce pussies is francezii….cum sa primeasca 5 agenti secreti bataie de la 3 tarani ? :))) HAHAHAHAHAAAAAAAA

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.