Cursa de căruțe de pe autostrada.

cursaÎn primul rând eu am mai scris un articol despre întrecerile dintre cavaleri. Cum stăteau ei, în arșița verii sau în alte cazuri în viscolul răvășitor și așteptau la o răscruce de drumuri să apară un confrate. Și cum dădeau ei așa un pinten calului să îl tureze… Și cum o puneau ei așa de o liniuță… Nu mai găsesc articolul. Habar n-am cum se numește… Funky , huh?!

Am lăsat lucrurile să se liniștească puțin. Pentru că toată suflarea românească era indignată de tupeul celor doi temerari care au pus-o de o întrecere pe Autostradă. Cu căruțele! Aveți poza pentru edificare. Mărită… Și cum încurcau ele (căruțele) traficul…

Cetățeni! Căruțele pe care le vedeți în imagine sau în filmul de mai jos sunt căruțe de concurs!

Dacă o să priviți atent veți observa modul în care este vopsit șasiul celor 2 căruțe. Se vede de la o poștă că e vorba de o vopsire profesională și mai ales că e vorba de culori care indică apartenența la o echipă. Unul dintre sponsori ar putea fi Pepsi. Sau Red Bull… Să nu treceți cu vederea gențile de raliu vopsite în câmp… electrostatic. Dacă încă nu v-am convins, trebuie să remarcați șasiul scurt, cambrat, lipit de sol. În această caroserie confortul și volumul de transport au fost sacrificate în mod clar în favoarea vitezei! Vorbim aici de un șasiu tunat la extrem.

Mașinile care merg cu avariile nu sunt deloc încurcate de aceste două vehicule de curse. În BMW este echipa de antrenament și juriul care veghează la respectarea regulilor, iar în dubă avem echipa de intervenție care asigură asistența tehnică pe prcursul cursei. În caz că se strică ceva. Sau dacă li se face foame cailor…

Eu zic că e un antrenament scurt. Sau poate e o etapă asfalt-viteză…

Ca să vă edificați, eu zic să vedeți întâi filmulețul… Să-mi spuneți dacă vi se pare că nu am dreptate…

11 comentarii la „Cursa de căruțe de pe autostrada.”

  1. daca se intampla in SUA oare ni se mai parea ciudat?eu cred ca ii laudam!spuneam ce COOL este!!asa ca bravo alor nostrii! eu vad de ani de zile astfel de curse,desigur nu pe autostrada,dar pe un drum national intre 23 august si mangalia!;)
    Gaben daca te pricepi la tunat carute sa stii ca se castiga bani frumosi din curse!;))

  2. :)) Suntem singura tara unde autostrada arata ca un drum national..Singura tara unde pe autostrada poate intra orice utilaj fara probleme..SIngura tara unde totul este posibil 🙂

    1. Nu e pe autostrada, e pe drumul national la iesire din Ct spre Valul lui Traian. Asta care filma era pe breteaua de intrare pe autostrada. Unde a-ti vazut autostrada cu linie continua intre sesnsuri?

  3. Eu aodr pur si simplu acest sport, mai putin noaptea cand era sa dau intr-o caruta nesemnalizata. Daca ar putea cei de la drumuri si cine fac legile astea toate sa intre intr-o caruta din asta pe timp de noapte ar fi un deznodamant mirobolant

  4. @savoir faire, astia suntem, niste EVUL-MEDIU-isti, asta e realitatea romaneasca. Ne vor trebui 200 de ani sa ajungem si noi la normalitate!

  5. Nu toata lumea isi permite o masina puternica ca sa faca liniute cu ea…un cal este mai ieftin, nu consuma benzila de 6 lei litrul si polueaza cu cacareze biodegradabile. Deci este posibil ca aest tip de intreceri sa ia amploare printre cei impatimiti de viteza si curse. Nimic nu se compara cu 6 cai frumosi la linia de start.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.