16 oameni. 10 zile. 1 tabără.

DSC_9499Salut. Încep prin a-ți atrage atenția că în acest articol am să te tutuiesc. Nu vorbesc la plural, nu generalizez. e doar pentru tine.  Nu-mi amintesc să o mai fi făcut vreodată. Poate că am mai apăsat pârghia asta în trecut, dar acum nu îmi mai amintesc. Nici nu am dispoziția necesară să caut prin articolele mai vechi. Sper că nu o să te superi…

Mai vreau șă știi că articolul care urmează e scris pentru că trebuia să fie scris. Nu pentru că am o datorie morală  și nici pentru că dă bine la sponsori. Nu pentru că cineva mi-ar fi spus că trebuie să scriu. Nici pentru că… sper că ai înțeles… :)))

Am scris foarte puțin din Tabăra de Fotografie. În primul rând pentru că te-aș fi plictisit. Când spun asta mă bazez pe statisticile de la evenimentele anterioare. Să nu înțelegi că reproșez ceva, cuiva. Nici mie nu-mi place să citesc 7 articole despre același subiect. Și în al doilea rând pentru că [introdu aici orice propoziție  care să fie echivalentă cu ”m-am simțit foarte bine”…].

Nu o să pun poze. Le poți găsi pe pagina mea de facebook. Și nici nu vreau să îți povestesc ce am făcut în fiecare zi. Vreau doar să îți prezint 15 prieteni!

Deci…

Costin Nu știu de câte ori ne-am mai întâlnit. Ultima oară ne-am intersectat la Sms Snow Camp. N-a fost o chimie. Mi se părea un pic înfumurat și prea ”bucureștean”. L-am  trecut la ”pierderi” și mi-am văzut de drum. Duminică dimineață ne-am strâns în brațe ca doi buni prieteni. Aș mai fi stat un pic la povești cu el. Cred că și el. Mi-a reamintit că îi sunt antipatic, eu i-am spus că sentimentul e mutual. Apoi ne-am mai strâns o dată în brațe. Am râs și ne-am promis că ”ne-om mai vedea…” Un om extraordinar. Nu spun asta pentru că face niște fotografii fabuloase. Este un om extraordinar!

 Adrian Ciubotaru. Cu Adrian nu m-am prea văzut la evenimente. Poate și pentru că dacă vede o mașină liberă nu mai ai cu cine povesti. La SMS a plecat cu un jep prin munți. LA PriNeamț a cutreierat pe toate coclaurile.  Am mers două zile cu el să facem poze. Ne-a povestit câte drumuri interesante a găsit el. Are o nebunie din aceasta frumoasă care îl poartă pe cele mai neașteptate cărări. Într-o zi a găsit o locație de unde se vedea întreaga vale… Am făcut niște poze foarte frumoase. Iar el, Adrian, a făcut cea mai frumoasă poză de noapte a Niedersill-ului. Cea mai frumoasă. Tot de pe un drum descoperit doar de el… Și era să uit. Un foarte bun partener de debate…

Victor Kapra  Eeeh! Ce pot să vă povestesc eu despre Victor? Cum să vi-l descriu…  Foarte greu… Un om foarte liniștit, calculat, serios și un profesionist impecabil. Și dacă l-am văzut de atâtea ori vorbind pe la diferite conferințe, acum am avut plăcerea să stăm la povești mai relaxați. Am bârfit puțin la piscină, am băut un vin, am schimbat păreri despre una despre alta.  A fost bine. Până i-am văzut primele poze… Aici s-a terminat distracția…  Pentru că Victor face niște poze superbe. Mi-a închis gura…

 Cristian Dorombach sau Piticu. Nu știu de unde i se trage porecla dar pot să-ți spun că nu i se potrivește. Nici la stat și nici la sfat. Un om dispus să ajute pe oricine, oricând. Din păcate calitatea aceasta e destul de rară… Nu cunosc mulți oameni care să fie la fel de săritori. Sau măcar să fie pe aproape… În fine… Mai adăugați aici un râs cu totul ieșit din comun și aveți tabloul complet. Ah. Am uitat! Face poze în rafală. Adică trage 20 de cadre odată. Pe care le pune pe facebook. Gurile rele spun că e un lucru rău… eu zic că e un brand personal…

Miruna Sfia Pentru mine, personal, Miruna nu era decât prietena lui Bobby. Să nu înțelegi că eu consider asta o calitate… Dimpotrivă! Nu o cunoșteam altfel. Nu ne mai văzusem decât în fugă la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Dar cele 9 zile petrecute împreună mi-au demonstrat cât de mult mă înșel. O tipă de gașcă. Și de asemenea un fotograf desăvârșit. M-am înșelat în privința ei. Cred că de acum mă voi gândi la Bobby ca și cum ar fi prietenul Mirunei… Faină fată!

Toma Nicolau Toma este omul care te surprinde de fiecare dată. Glumeț, prietenos și foarte deștept. Poate că ăsta e motivul pentru care a renunțat la fotbal… Și s-a făcut instructor de ski. Și fotograf.  Ne știm de mult timp și prietenia noastră a evoluat în cel mai simplu mod cu putință. Am fost chiar la un eveniment organizat de el (PriNeamt) și ne-am simțit  bine. Foarte bine! Acuma face și el o tabără de ski. Tot cu blogheri!

 Alexandra Roșu . Prima întîlnire. Nu ne știam , nu ne citeam. Ghinionul ei a fost că nu fumează. Pentru că așa a ajuns în mașină cu mine, cu Toma și cu Cosmin. A avut nevoie de un pic de timp să se acomodeze. Dar după aceea a fost de-a noastră. Am râs, am povestit și i-am șters toate pozele de pe un card. Se mai întâmplă… Dar așa  am aflat despre pasiunea ei pentru munte și călătorii…Și pentru fotografie… A câștigat un premiu frumos. Un loc în următoarea tabără de fotografie

Cosmin Tudoran 1/3 din Ca$$a Locco. Ce să vă spun? E la fel de nebun și în viața reala, dar ”deep down there” e un om cu capul pe umeri. Calculat, rațional și foarte înfipt în realitățile românești. Are o  piesă noua, care sunt sigur că o să vă surprindă plăcut. Este diametral opusă de ce făcea Cosmin până acum. Am ascultat-o pe drum, între partidele de râs isteric și glumele cu Captain Speaking.

Alissum Foarte puțin despre Alina. Pentru că așa cred că i-ar place. Dar nu pot să nu vă spun că a făcut cele mai frumoase poze din tabără.

Cristian Șuțu și Radu Bădoiu  cei  cărora li se datorează acest eveniment. Doi oameni minunați. Absolut minunați. Cristi care pare un om foarte liniștit și e temperamental. Radu care pare un dur și e cel mai liniștit și calm om pe care l-am văzut… Ne-au suportat cu stoicism timp de 10 zile. Ba mai aveau puterea să și zâmbească când ne-am despărțit… Și dacă ești curios cu ce se ocupă când nu păstoresc blogheri prin munți să știi că ei sunt cei doi profesioniști din spatele proiectului Foto Union.

Denisa și  Sebastian Bârgău sau Denisuca și Vis Urât. Poate îi știți. Poate nu. Dar sunt sigur că i-ați place. Pe Denisa pentru firea ei prietenoasă.Pentru zâmbetul pe care îl oferă necondiționat oamenilor din jurul ei și pe Sebi pentru poveștile lui. Acum trebuie să vă spun că Sebi ne-a cam bătut la cărți… Și că-i place să bea bere… Și că Denisei îi place să facă poze. Mult… Foarte mult…

Alexandru Damian Nu ne-am mai văzut. Dar este un om foarte hotărât când vine vorba despre fotografie. Are o ”mână” extraordinară și a surprins niște cadre superbe. Vă recomand să aruncați o privire pe blogul lui, pentru că, mă repet, face niște poze geniale. Cel puțin proiectul din bucătărie a fost filmat perfect.

Radu Băzăvan – Groparu! Mai zic ceva? el este de vină ca am ajuns și eu în tabăra asta. Cel mai fain om din Ardeal. Blogger, skior profesionist , tată de prunc fain, soț devotat, muncitor în industria 2.0, traducător și mai nou producător de film! Colegul meu de cameră… trebuie să-ți  spun mai multe? Sau că a câștigat un aparat foto…

mi-e dor de voi!

și mâine o să vă arat un clip mai deosebit… filmat de mine. cu un dslr…

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Neola, Hotel KehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpelAnagrama. Falcon

13 comentarii la „16 oameni. 10 zile. 1 tabără.”

 1. Gabi… esti extraordinar! 🙂
  Cu o singura chestie ai gresit: eu sa stii ca te mai citeam (si te mai citesc) din cand in cand 🙂

  Si da… „ghinionul” meu ca am ajuns cu voi in masina 🙂

 2. Haha! Multumesc mult, Gabi! 🙂 Nu stiu de partea cu fotografia, dar promit sa lucrez la asta des, fiindca imi place tare mult!
  Si mie mi-e dor de voi si abia astept clipul ala 😀

 3. Pingback: Ce au scris 16 bloggeri in #komandament, tabara de fotografie din Austria? | refresh.ro

 4. no, galbene, sa te iau si io la pertu: corect e „i-ar placea”, nu „i-ar place”. asa ii verbu asta, conjugarea a cata ma-sii o fi, a 3-a, cu -ea la infinitiv. mi-ar placea sa scrii corect, macar ca nu te mai citesc zilnic, ca m-am ‘nervat pe videoclipurile alea din dacie, in care nu renuntai la tampenia bozgoreasca cu ‘servustoti’. ce-are, ma, simplu, SERVUS? e din latina, n-are treaba cu onyu si toti din ungureste. no, bine dara, visonlatashro, ca sa zic asa.

 5. Pingback: TFB3 – raport de activitate în komandament | Foto Union

 6. Pingback: Invitație la Mare Expoziție | Adrian Ciubotaru

 7. Pingback: Ii cunosti pe bloggerii cu care am fost in tabara foto? - Blogul de calatorii al ALEXANDREI

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.