Doi tarani din Rona, Maramures au hotarat sa creasca porci, dupa metoda crescatorilor de vite din Kobe, Japonia. Vitele japoneze beneficiaza de masaj in fiecare zi, beau numai bere si asculta muzica clasica, fapt pentru care carnea, deosebit de frageda si gustoasa cost in jur de 8000 de euro un kilogram. Antreprenorii romani declara:
Ion – nu am incercat sa crestem vita, ca sa nu avem concurenta. Nu-i nici fain sa strici afacerea japonezului. Asa ca am hotarat sa crestem porci. Ii si aveam ce-i drept. Ca eu aveam o scroafa, Simi avea un vier si ne-am asociat. Adica am adus scroafa la vier. asa-i la animale. vine femela la mascul… masculul ii sef… si din asocierea noastra au rezultat 13 porcu… leti … sori. Unu l-am mancat intr-o sara, ca eram un pic beti si o zis nevasta ca aduce ghinion… Asa am inceput…
Simi – Asa cum v-a informat asociatul meu, avem un efectiv de 12 porci care consuma doar borhot de la palincia din spatele gradinii, si in fiecare seara eu le cant la fluier cate 2 ore. Cresc frumosi, in curatenie… O minune… Plus ca totul e bio… ecologic… Saptamana viitoare anuntam preturile de desfacere…
Nevasta lui Ion – tata ziua-s beti. Ei doi, nu porcii… de 3 luni stau pana la 1 noaptea in graj si canta de crapa sindrila pa casa. Urla ei, urla 12 porci, ca la nebuni… Plus ca duhneste toata strada a tuica de ma si ia cu lesin… Cica ii freaca pe porci pe spate …cu tuica… sa se fragezeasca… Doi nebuni…
Cat credeti ca ar merita un kilogram de porc crescut in asemenea conditii?
Hahahaha haha ha… Frate, n-am mai ras asa bine de cateva saptamani.
Esti grozav! As vrea si eu un porc de ala.
pretul?!?!?!…nepretuit
Pentru toate celelalte exista Mastercard :))
dacă frageda cărniţă are aromă de ţuică, io dau 50 de lei pe chil :))
poate fi la pret de vaca kobe,mananci si te imbeti,plus ca-I BIO
No doamna draga io zic ca musai sa nu iesi in pierdere chiar de la prima sarja trebuie sa faci o socoteala cat mai ezacta cam cu cat sa vinzi matale kilu de carne de porc , MA-RONA ca sa bagam si ceva brand autohton de maramures.
Din ce cunosc eu tre’ sa luam costurile cu intretinerea lui Ion si Simi (mancare si beutura ) , ale scroafei si vierului originali, precum si a porcusorilor condamnati (borhot reciclat si palinca pentru frectii) precum si consumurile de energie electrica si licente pentru manelele puse spre ascultare si drepturile de autor pentru Ion si Simi cand se manifesta solo dupa ce se imbata si de asemenea cuantumul amenzilor pentru mizeria si putoarea de mediu daca nu destinati vre-un porcusor special pentru garda de mediu.
Mai adaugati la aceste costuri si plata veterinarului pentru conversia la eunuci a purcelusilor , asa ca sa nu puta a pisu in tigaia viitorului consumator ecologist.
Din aceste cheltuieli deduceti si niste avantaje indirecte pentru matale si sotia lui Simi cum ar fi lipsa de scandaluri si injuraturi si avantajul de a lipsi de acasa neobservate, la care mai adaugati costul gunoiului de porc obtinut , vandut unor vecini beligeranti de la hotar sau donat primariei pentru rondoul din fata statuii primarului pentru servicii deosebite aduse comunitatii precum spun povestile DNA.
Faceti o evqaluare a acestor chestii si mai tinem legatura ….
Una peste alta desi e complicata rau initiativa maremureseana , eu zic ca merita … mai ales ca daca Ion si Simi , or avut oi inainte pot sa ia in discutie pentru tranzitie rasa Mangalita a caror exemplare de porc sunt ca niste oi cu lana , numai ca au rat si nu au coarne.
Lasatii doamna sa vedeti ce iese , dar fiti vigilenta permanent la procedurile ce se intampla in procestul de productie , ca e cu vapori inflamabili si se pot produce nenorociri si va puteti trezi cu ciolanele fermei pe casa . Parerea meqa !!!