Windows renunta la ecranul albastru!

Dupa mai bine de 27 de la lansarea primei variante de Windows, compania Microsoft a luat decizia istorica de a renunta la ecranul albastru (blue screen) care semnaliza o eroare in sistemul de calcul. Aceasta inventie (brevetata incepand cu anul 1987  – versiunea 2.o de windows) a fost unul dintre principalii vectori de marketing  ai sistemului de operare. Popularitatea blue screen-ului a facut ca in anii 1998 -2000 produsele companiei Micrososoft sa aiba o cota de piata de peste 95%. 

Se asteapta reactii puternice din partea utilizatorilor cu state vechi care au transformat acesta eroare in legenda, 9,3 % din glumele si bancurile de pe internet despre calculatoare fiind despre blue screen. Nici o alta inventie din acest domeniu nu a generat atatea glume si bancuri. Singura amenintare vine acum din partea Apple Maps care are o cota de piata de peste 6% din glumele din domeniul IT.

A avut multe nume, poate cel mai cunoscut fiind ”ecranul albastru al mortii” si exista multe siteuri dedicate acestei dragute si totodata atat de utile inventii a companiei de software Microsoft.

Versiunile noi de windows vor avea un nou ecran de culoare rosie si ca noutati gasim folosirea fontului Comic Sans, scurte animatii comice si redarea unei melodii dragute (get well soon)

Pentru nostalgici ecranul albastru va fi disponibil ca fisier JPG contra unei sume de 1.99 usd si va fi disponibil pentru descarcare pe site-ul companiei Microsoft.

Ce mesaj ati dori sa transmitem companiei?

5 comentarii la „Windows renunta la ecranul albastru!”

  1. Asta nu se va intampla niciodata in windows. Si windows 8 are si cred ca windows-ul nu va scapa niciodata de ele. M-am amuzat la acest post.

  2. Tocmai am avut parte de ecranul albastru in windows 8 pro, desigur cu licenta. Imi pare acum rau ca nu i-am facut o poza ca sa vi-o descriu mai bine. In orice caz….este albastru dupa cum ziceam si mai sus, marea schimbare….. are un „sad face” adica 🙁 mare de tot cand iti da eroare. Acum ca veni vorba, am gasit si o greseala in articol ( poate nu ii greseala, mai mult informare proasta ). Cel putin o saptamana dupa ce s-a lansat Iphoneul 99,99% din glumele de pe internet din domeniul IT au fost despre Apple Maps. In rest totul mi se pare adevarat.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.