Fits 2012 – prima noastră zi.

FITS nu e un festival de teatru. Nu stiu cum il percep alții dar pentru mine, Festivalul de Teatru de la Sibiu nu a fost niciodată doar un festival de teatru…

Ei, cei care fac acest Festival spun asta. Ei spun  că nu e doar un festival de teatru!

Fits e un melanj de arte, de evenimente, de culturi, de personalități.

Nu ma erijez in vreun formator de opinie. Nu sunt si nu am sa fiu niciodata…  Încerc să vă spun părerea mea, a unui om simplu, fără un fundament solid cultural după prima zi de paticipare la un asemenea festival. Vreau să vă explic din start că nu emit judecăți, nu fac recenzii și  poate cel mai important lucru, nu am pretentia să-mi dați dreptate…

Am găsit aici un adevărat război. Sibiul e sub asediu. Așa ca acum sute de ani orașul e sub asediu. Oriunde te uiți oamenii poarta mici bătălii. Culturale. În piețe, pe trotuare, în tramvaie, în biserici și în sălile de teatru. E o efervescență ireală… Și poate cel mai înălțător moment e când vezi oamenii fugind pe străzi de la o reprtezentație la alta. Sau când vezi sălile umplute la refuz de spectatori… Cozile de la casa de bilete…

Am fost la un recital de poezie într-o catedrala! Impresionant.

Am fost la un spectacol de dans contemporan. Nu mi-a placut. Am ieșit din sală mai devreme. Vă repet nu am educația necesară pentru a înțelege un asemenea act. Tehnic a fost ireproșabil. Dar povestea pe care eu nu reușeam să o compun m-a determinat să renunț. Nu sunt genul care să stea până la sfârșit și să aplaud frenetic o reprezentație din care nu am înțeles nimic.

Am fost apoi la reprezentatia celor de la Close Act Theatre.  Care a fost absolut INCREDIBILĂ!!!!! Muzica, personajele gigantice, oamenii, decorurile, luminile. Absolut Mind Blowing! Nu găsesc o expresie românească care să descrie mai bine ce am trăit acolo! SUPERB.

Am niște filmări 3D pe care am să le pun zilele următoare.

Deocamdată vă las cu niște poze și cu promisiunea că mâine vă mai dau niște detalii. Să aveți un weekend frumos. :))

2 comentarii la „Fits 2012 – prima noastră zi.”

 1. Putine lucruri de calitate avem si trebuie sa profitam de ele din plin.
  Cred ca festivalul asta (atata timp cat este sponsorizat si administrat bine) poate insemna un pas real inainte pentru Romania.
  Astept sa urci clipurile 3d 😀

 2. cica nu esti un „formator de opinie”. auzi la el! 🙂
  poate nu vrei sa fii, dar esti.

  stii cum sunt blogurile alea, din care juma’ de articole sunt „eu nu sunt blogger” sau „imi cer scuze ca n-am mai scris” sau „de azi inainte voi scrie mai des” – nu pica in capcana aia.

  frate, fanii tin la tine si vor sa stie ce gandesti tu. daca nu vrei sa spui, e ok, da’ las-o p-asta cu nu sunt aia, nu pot asta. nush cum se spune la tine, asa ca am cautat niste sinonime:
  a se izmeni: a face nazuri; a se fasoli; a se fandosi; a se marghioli; a se sclifosi

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.