Albinele pot sa ne invete politica…

Albinele au cel mai mare grad de

organizare dintre toate animalele.

Poate furnicile s-ar apropia…poate

Ele au grija foarte mare de matca, dar

atunci cand situatia o impune au

o metoda sigura sa scape de ea…

pentru video dati un click pe titlul articolului sau pe ”citeste mai mult”

16 comentarii la „Albinele pot sa ne invete politica…”

 1. No amu aterizez si io. Mai tarziu, dar… decat deloc.
  Inainte sa intru la subiect, vreau sa-ti multumesc ca te-am gasit, nu de alta, dar toti stiu ca io is mai iesit din comun, adica ase pa romaneste mai NEBUN. No, da amu cand te-am gasit pe tine si sotia deja repede vine sa vada ce mai zici, imi spune ca totusi mai sunt oameni ca si mine, dar nu ma vor ajunge, sa nu-mi fie frica.
  Amu sa revenim la oalele noastre. Nu m-am gandit ca stii atatea despre albine. Doar elefantul si cainele se apropie de istetimea albinelor, dar nu si de organizarea lor.
  In stup (familia de albine) de la cel cu tzatza-n gura pan la cel cu barba sura, toti lucra. Fiecare are atributii, incepand de la cea care iese din ou, pana la albina care moare.
  Am avea f multe lucruri de invatat de la albine mai ales politicienii nostrii.
  *albinele tinere care nu pot sa zboare sa aduca nectar(miere), nu stau degeaba in stup, ele fac curatenie, pastreaza in stup o temperatura de pana la 36 grade (executand ventilatie cu aripile cand este cald), scot apa din nectar pana sa devina miere, transporta nectarul dintr-o rama in alta, capacesc (acopera) fagurii de miere cu un strat subtire de ceara in momentul in care mierea este matura (are aprox 17-19% apa in ea), hranesc larvele care urmeaza sa devina albine, protejeaza matca (REGINA), adica un fel de garda de corp. Albinele care deja pot sa zboare executa paza stupului, se deplaseaza aprox 5 km pt a cauta nectar (albine cercetase) si in sfarsit sunt albinutele culegatoare.
  Regina, este favorita stupului(familiei), deoarece nu exista familie fara ea doar pe o perioada mica de timp. Regina este cea care depune ouale (aprox 1000 oua pe zi), iar intr-un timp scurt (21 de zile) apare si allbina lucratoare, carre are o viata scurta, de aprox 60 de zile.

  Sa nu uitam si de ALBINA POLITICIAN. Cum nu stiti ca exista o albina cu numele asta ? Ioi, batranii il numesc TRANTOR.
  Acest politician (trantor), nu face nimic mai mult decat fac cei care ne conduc tara in acest moment, adica :
  *manca, bea si **** (daca ii selectat de catre regina)
  *se plimba pe banii contribuabililor (energia din stup, mierea)
  *se bucura de aerul conditionat gartuit din biroul sau
  * si lista poate continua.

  Mentionez ca toate aceste activitati in stup se fac fara nici un contract, fara instructaje, fara promisiuni, fara sa fie platite,si cand timpul este nefavorabil.

  Ar mai fi multe de spus despre „politicienii” nostrii, dar mai las si pe altii.
  Sper ca nu v-am plictisit prea mult.

 2. am venit in dimineata asta sa vad daca o aparut albinutza noastra cu un comment……… si o aparut cu un A4 de comentariu……..asta da comment….. oricum nu m-am plictisit sa il citesc … foarte tare…… fain vblog, faine comment-uri.

  1. Io, mi-am cerut scuze anticipat. am stiut ca m-am intins. Ase is io, cand incep sa vb despre ceva ce-mi place …
   Da si cand incep sa vb despre dobitocii care ne conduc … cam tot asa de mult vb.
   V-am tucat pe portofel.

 3. sa va povestesc „Amintiri din copilarie” by John Wood :):):):)….. si ca o paranteza (pt. cei ce nu au vazut postarile lui gaben pana amu john wood alias ion creanga) 🙂 …io sunt Ciprian Stone (Bolohan)
  asa s-o nu o mai lungim…. nu am nimica cu albinele, ci cu suratele lor vitrege viespile…..fiind baiet prin gunoi scormoneam dupa rame de gunoi pt. pescuit (meream la caras si crap) cand dadui cu furca peste un cuib de viespi….. n-o sa vezi distractie… intepatura in ureche(lobul unflat),in fata , in mana si picior(sa vezi ce muschi aveam mister olimpia eram) ….. am luat-o la sanatoasa spre casa (cam 150 m) si m-am bagat direct sub plapuma…….. faza naspa e ca m-au urmarit pana in casa si chiar si sub plapuma m-au intepat……norocul meu ca nu am fost alergic la intepaturile de viespe….si organismul meu s-a comportat destul de bine la atatea intepaturi…m-am unflat

 4. Doi vecini la o poveste, rezemati de gardul care ii desparte.
  -Auz ma Ioane sa stii ca is tare suparat pe tine !
  -De ce ma Gheo ?
  -Pai ieri iara m-o muscat albinele tale cand eram la coasa in gradina
  -Ale mele nu !
  -Pai numa tu ai albine in sat
  -Io fac ramasag cu tine pe o lada de bere ca no fost albinele mele
  Suparat tare, dar si fricos, intra Gheo in gradina si se apropie de stupii de albina, dar nici nu apuca sa se apropie prea mult si albinele is calare pe el.
  -No, no, amu cum oi bea lada de bere ase umflat ?
  -Stai tu linistit, meri de platesti lada cu bere, astea ale mele nu musca, astea inteapa !

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.