Alba Iulia. Idei de promovare

Am fost și am vizitat Cetatea in această vară.  Mi-a plăcut, v-am spus și atunci. Mi-a plăcut foarte mult și gradul de implicare al blogherilor din Alba în promovarea orașului și a Cetății. Faini oameni!

Am promis atunci că voi face tot posibilul să îi ajut și eu așa cum pot. Așa ca m-am hotărât să scriu acest articol, pentru că se petrec niște chestii foarte impresionante în Alba Iulia. Adică au făcut concursul cu Comoara din Cetate și acum se pregătesc de alte minunății. Mai multe detalii găsiți pe blogurile lui Makavelis și al lui Bungust.

Încercăm să dăm și noi o mână de ajutor.

idei de promovare a Cetății… greu.

1. cea mai simplă idee (nu e originală) ar fi să dați sfoară în țară că Cetatea angajează un Guvernator. Salariu foarte bun. masă și casă asigurate. Obligații: să apară din când în când la geam și să salute turiștii. Bineînțeles că se mai pot găsi câteva mici trebușoare care pot fi făcute, dar imaginea care trebuie vândută e că o să trăiești o viață de huzur fără să faci nimic. Eventual să facă un tur călare, sau într-o caleașcă seara prin cetate… În principiu cam toate ziarele, radiourile, și televiziunile ar prelua o asemenea știre. free publicity…  de angajat îl angajați 3 luni. buget vreo 3-4000 de euro… cea mai bună slujbă din Istoria Românilor! La Alba Iulia…În Cetate…

2. ceva mai costisitor, dar cu bătaie mai lungă ar fi amenajarea unor locații pentru turiști la nivelul și la rigorile anilor 1700. adică fără internet, tv, radio, curent. Activități simple in timpul zilei. Olărit, țesut, cusut, gătit, plimbări cu trăsura, etc. petreceri, dormit in puscarie, tras cu pusca/arcul, cursuri de calarit, cursuri de artilerie, premiul ar fi sa tragi chiar cu tunul in cetate… iarna s-ar putea organiza turniruri, concursuri de construit cetati din zapada, bătălii intre echipe, turnee de aruncat bulgări la țintă, etc…

3. o altă acțiune cu un buget mic ar fi să dați cărămizile din cetate în adopție. alegeți niște locații unde pe cărămizile existente să se poate scrie nume sau numere. Le vindeți sau le închiriați turiștilor, iar pentru confirmare le dați un certificat.  faceți un site pe internet unde să poată fi găsită fiecare cărămidă sau fiecare nume. as mai face un mic atelier unde turistii sa isi poata confectiona singuri suveniruri, adica sa poata bate un varf de sageata, sa toarne o cheie a cetatii din cositor, etc.

ps. ce mi se pare mie ca neglijati e faptul că nu aveti un souvenir shop. e foarte important in economia unui astfel de loc, pentru ca genereaza venituri considerabile, dar aduce si un plus de valoare pentru că oamenii care cumpără produsele vă promovează obiectivul, voluntar. tricouri, sepci, insigne, halbe de bere, cani, puzzle, perne, etc… aici dacă vrei să va ajut, chiar sunt în măsură… adică eu cam așa ceva fac …

pps. nu fac chestia asta pentru premiul pus în joc. Dacă cumva (nu cred că o să se întâmple) o să câștig, am să dau premiul unui cititor.

O fac pentru că poate vă vine vreo idee mpăreață și vă apucați de scris un articol asemănător. Spor!

4 comentarii la „Alba Iulia. Idei de promovare”

  1. Avem suvenir shop, doar ca nu e ceea ce ar trebui sa fie deocamdata. Dar este: e amenajat intr-o caleasca medievala, la stand stau fete in costume medievale, avem magneti, statuete, carti etc. Standul e amenajat in aer liber, pe Traseul de Sud. Bineinteles ca timpul in care sunt expuse souvenirurile depinde de starea vremii si de anotimp.
    Dupa ce se vor termina lucrarile la Poarta IV, acolo va exista un souvenir shop si un punct de info turistica permanente.
    Multumim de promovare. Bagati-va si la concursul mieu!

  2. Categoric, e nevoie de suvenir shop. Il avem, cum zice si Liviu, dar e destul de saracacios si nu e amenajat prea bine.

    Prima idee e tare de tot.

  3. Pingback: Ce semnifica pentru tine Alba Iulia - castigatorii | bungust.com

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.