Drept la replică!

Ca urmare a campaniei susținute de denigrare, pornită de domnul Eftimie, care se autointitulează Îndrăgit sau Temerar, mă văd pus în situația de a-mi apăra onoarea și reputația împortriva articolelor mincinoase și defăimătoare care au apărut pe site-ul Daily Cotcodac și pe twitter.

Stimate domn, ca urmare a legii audiovizualului și a DECIZIEI nr.114 din 14 octombrie 2002 privind dreptul la replică şi rectificare vă solicit public acest drept la replică:

La articolul http://www.dailycotcodac.ro/2011/08/dc-la-munte-si-la-mare-3-temerarul-eftimie/ publicat în data de 24 August 2011 pe site-ul Daily Cotcodac vin cu următoarele precizări:

1. Rucsacul cu bere a fost cărat de mine tot timpul. Cele 24 de beri la 0,5 plus alte chestii care aparțineau familiei domnului Ieftimie nu au fost tocmai o încântare pe traseul montan. Nu vă imaginați că am luat rucsacul din proprie inițiativă. Adăugați vă rog și greutatea aparatului de fotografiat pe care îl duc în toate expedițiile montane și vă veți face o părere despre efortul fizic pe care l-am depus.

Domnul Ieftimie a zis că duce rucsacul cel care are mai puțini folowerși pe twitter. Domnul Chinezu a  zis duce rucsacul cel care are mai puțini unici pe blog. Și eu am zis să ducă rucsacul cel care are mai puține kilograme. Domeniu la care eu eram clar în avantaj. Dar domnii mai sus menționați s-au unit împotriva mea și nu am avut scăpare.

2.  discuția referitoare la „moartea”  mea s-a desfășurat între mine și doamna ghidă, și nu de față cu Domnul Ieftimie, și nu era vorba despre mine ci despre „morții mamii lor de trasee montane și cine le-o inventat pe pământ”.  Puteți observa că nu există nici un moment vreo mențiune la mine, la dorința mea de a muri sau vreo tendință suicidală nici măcar indirect exprimată.

3. Berea pe care pretinde domnul Ieftimie că mi-a dat-o „rece” nu era deloc rece și am acceptat-o doar din amabilitate. Nu pentru că am o problemă cu alcoolul, o dependență sau ceva, așa cum a insinuat subtil domnul Ieftimie.

4. Am avut nevoie de o scurtă pauză de relaxare. Dar nu mai mult de 10 minute (nici gând 30 de minute așa cum narează domnul Ieftimie) și eram alb la față pentru că am un ten mai deschis la culoare. Nu pentru că eram la un pas de moarte sau că am o problemă cu alcoolul. sau ceva.

5. Despre restul aventurilor nu vreau să mai povestim, pentru că eu nu am obiceiul să defăimez persoane cu care am stat la masă sau am servit un pahar de bere. Din nou vă rog să nu rămâneți cu impresia că sunt dependent de alcool sau ceva.

 Drept urmare vă solicit să respectați legea și să publicați acest drept la replică, în condiții editoriale  și cu aceeași promovare ca articolul care ne-a afectat grav imaginea. Și reputația.

Aceeași cerere o vom transmite și domnului Cristian China care a participat activ și a promovat pe twitter articolul incriminat.

Aveți anexată o poză făcută cu câteva minute înaintea evenimentului de unde puteți observa că nu eram alb la față. Sau ceva…

10 comentarii la „Drept la replică!”

 1. Pingback: Drept la replică » Daily Cotcodac

 2. cer expertiza in acest caz
  caci domnul gaben, desi manat de cele mai bune intentii, nu cred ca poate avea pretentia ca gandea clar in acele momente
  avem martori cateva zeci de traseisti care faceau gestul (toti, dar absolut toti) de a duce a forma 211 pe telefonul mobil, pentru a chema SMURD-ul ca sa ii acorde ingrijire numitulu gaben
  am avut cativa care ne-au injurat printre dinti „ce dracu veniti cu foca pe munte, mah?”, dar noi i-am ignorat imperial, caci am avut incredere in abilitatile lui gaben de a strivi muntele sub ambitia lui
  nu mai spune ca l-am carat jumatate de traseu, mai mult eftimie e drept, in spate
  si nu mai spunem nici ca ne-a promis cate 345 de euro de caciula si un banner pe gaben.ro, care banner asa cum l-ati vazut voi, asa l-am vazut si noi
  in fine, asa e unii oamenii, e nedrepti si ne face probleme
  domnu eftimie, io ti-am zis sa nu ne complicam cu el, da tu ca e baiat fain, ca are masina bengoasa si de astea
  amu no, suporta-l!

  1. domnule, eu refuz sa raspund la aceste provocari, si nu ma pot abtine sa observ ca dumneavoastra continuati sa me jigniti si sa inventati aceste acuzatii mincinoase.
   in loc sa procedati moralmente corect, adica exact ca domnul Eftimie, care ne-a acordat dreptul la replica.

 3. eu consider ca domnul eftimie nu a intentionat sa insinueze atitea chestii, dar domnul julius, cand a postat articolul, e posibil sa-i fi sarit pisica pe tastatura sau sa se fi agatzat de maus. mouse.
  deci, eu asa cred …

 4. domnule, nu stiu ce i-ati facut lui eftimie, dar m-a amenintat ca vine peste mine si ma scalda in ulei ranced daca nu va dau drept la replica
  eu, fire simtitoare, consider ca astfel de practici sunt nedemne de niste oameni onorabili cum ne dam ca suntem
  asa ca imi rezerv dreptul de a cumpara ulei proaspat, sa nu umblam cu rancezeli de astea…

  1. stimate domn,
   acest lucru demonstreaza (dacă mai era nevoie) caracterul domnului Eftimie!
   astept in continuare scuzele dumneavoastra publice.
   ca si haterul meu tâmpițel e convins că eu sunt un bețiv de rahat așa cum ați lăsat să se înțeleagă.
   eu nu vreau ca haterul meu sa aiba o falsă impresie despre mine și rezistența mea la alcool.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.