Veșnicia unui deodorant – minciuni vinovate

Publicitatea nu poate să critice! Nu poate să contrazică! Adică o companie nu poate să spună despre produsul altei companii că nu e bun! E ilegal. Chiar dacă prima companie minte jegos, tu nu poți să o contrazici. Legea, din anumite motive a hotărât asta. Se numește concurență neloială. Și companiile se supun. Adică nu spun că produsul X e de rahat, nu spun că publicitatea e mincinoasă, nu spun că tu ca și consumator ești înșelat pe față. Nu pot să spună, pentru că e ilegal. Dar de aici până la a intra în același joc jegos și parșiv nu e decât un singur pas.

Adică dacă eu zic că pasta mea de dinți protejează 12 ore tu deși știi că mint nu mă contrazici. Tu zici că a ta protejează 24. Eu zic că un spray e activ 24 de ore tu zici că al tău e bun 48 de ore, ba mai apare un alt nesimțit care zice că al lui ține 72 de ore… Bineînțeles că la un moment dat un om care a dat bani pe produsele voastre realizează că sunteți niște mincinoși. Vă penalizează și nu vă mai cumpără produsele. Pe o perioadă scurtă, vânzările au crescut, dar brandul scade în notorietate pentru că nu livrează ce ați promis. Poate campania a fost punctual un succes, dar după 6 luni sunteți în rahat până în gât! Nu vă pasă, pentru că voi deja munciți la altă companie, altă campanie și alt brand!

Dar voi, indirect, afectați și alte produse. Alte branduri care sunt mai bune decât ale voastre. Branduri care nu mint, nu înșeală și care nu caută un vârf de vânzare de 10 zile. Voi le afectați și lor credibilitatea, și pe lângă faptul că ceea ce faceți voi este de fapt publicitate mincinoasă, e și concureță neloială. Pentru că prin minciunile voastre consumatorii învață că publicitatea minte! Ceea ce nu ar trebui să se întâmple! Dacă legea nu vă pedepsește, fiți siguri că eu și mulți alții vă vom penaliza de câte ori vom avea ocazia!

 Bineînțeles că scriu acest articol doar din perspectiva unui chibiț, nu am pretenții de specialist și nici nu emit opinii experte…

Dar un simplu spray Garnier care să te „protejeze” 72 de ore, e prea groasă, dă-o dracului de treabă!

4 comentarii la „Veșnicia unui deodorant – minciuni vinovate”

  1. e plina televiziunea cu astfel de stiri si publicitate „mincinoasa”,din pacate nu prea avem ce sa facem..doar sa le demonstram mincinosilor ca produsul lor e de cacao..

  2. mai Gabene, de mult ma tot gandeam sa ma supar si io pe blog dar am fost mai delasator. Ai perfecta dreptate. Mai mult, io ma gandesc ca reclamele alea sunt pentru oameni jegosi sau cu frica de apa. Ne intoarcem in timp, si asemenea curtenilor si regilor Frantei de acum 2-3 sute de ani incercam sa acoperim mirosurile, nu sa scapam de ele. Fratilor, apa nu face rau. Dimpotriva!

  3. Pe cuvant de cercetas ca garnier de femei e singurul deodorant care tine undeva la 8 ore, e cel mai bun de pe piata. Desigur ca pe el scrie 48, dar noi nu avem de unde sa stim conditiile in care au efectuat ei testele. :))))
    Deci eu cred cu tarie ca si asta de berbeci tine tot pe la 8-9 ore si din nou are sansele sa fie cel mai bun de pe piata. 🙂 no harm done, ca si alea de 12 ore tin vreo 2 ore doar.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.