Test drive Skoda 1,2 tsi

Mă scap de o datorie de onoare față de prietenii mei de la Autotrend (dealer Skoda Maramureș) și vă prezint un drive test cu o Octavia cu motor de 1,2 l benzină, 105 cai.

V-am scris/zis/spus că sunt foarte încântat de Skoda Octavia 1,2 tsi. Un motor de 1,2 litri pe benzină care dezvoltă nu mai puțin de 105 cai putere. Mașina e o bucurie, vă asigur.  Și nu mă refer aici la confort sau la dotările din interior! Deși din punctul meu de vedere la modelul pe care l-am testat eu mașina avea absolut orice era nevoie. Chiar și o funcție de cornering la proiectoarele de ceață, care se activează la viteze foarte mici și e foarte utilă la parcari sau la plimbările pe străzi înguste…

Motorul este surprinzător de sprinten, singura condiție e să nu îl scapi sub 2000 de ture. Situație în care se simte din plin diferența de putere cauzată de oprirea turbinei. Dar în plaja de turații de peste 2000 de rotații, mașinuța se transofrmă într-o mică bestie, și zic eu, face față cu brio mașinilor din aceeași clasă. Un plus imens este adus de cutia cu 6 trepte care scade sensibil consumul în plajei de 100 – 120 de km/h.

Am mers cu Octavia 1,2 tsi de la Baia Mare până la Sibiu și retur, și pot să vă comunic că am scos un consum de 5,1 l/100 km extern și 6.6 l /100 de km în regim urban, cifre mai mult decât impresionante, având în vedere faptul că și eu avem idei preconcepute despre motoarele mici. Am făcut un mic filmuleț cu bordul ca să vedeți variațiile de consum la aproximativ 100 de km/h cu clima, farurile și proiectoarele de ceață aprinse.

Părerea mea e că pentru o famile care nu face mai mult de 10.000 de km pe an este mașina ideală. Impozitul e în jur de 60 de ron/an, asigurarea obligatorie în jur de 200 de lei pe an. Reviziile sunt foarte ieftine, ca la toate motoarele mici pe benzină de la Skoda (am și o Fabia de 1,2 75 cai, deci vorbesc în cunoștință de cauză) la o mașină de clasă medie.

Personal, dacă aș fi în căutarea unei mașini aș lua în considerare și această variantă! Mergeți la un showroom Skoda și cereți un drive test. Merită. Pregătiți-vă să fiți uimiți!

8 comentarii la „Test drive Skoda 1,2 tsi”

      1. facem mess aici :))) incerc sa vin la Cluj cu Skodita si sa faci o proba. te rog sa ma crezi ca e absolut impresionanta!

  1. Pingback: Ghicitoare! » Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.