IE9

Pentru a evita discuțiile inutile, articolul care urmează este un advertorial. Am fost invitat la un eveniment și mă simt dator să scriu acest articol, adică să fac reclamă unor anumite produse.  Ce vreau să înțelegeți de la început e faptul că eu vă prezint părerea mea personală. Nu încerc să vă vând nimic și nici nu vreau să vă impun să folosiți un produs, serviciu, soft, etc. Chiar dacă prezint grafice, teste, comparații, etc. ele sunt luate din diverse surse pe care eu le consider viabile, nu îmi aparțin, nu am de dat nici un fel de lămuriri referitoare la acestea și mai ales nu garantez sau girez credibilitatea lor.

Fiecare are destule prune în traistă ca să poată lua decizii pe cont propriu. Cine nu … sorry… Asta ca să înțelegeți din start că nu am de gând să tolerez absolut nici un fel de comentarii nepotrivite. Și prin nepotrivite, mă refer la NEPOTRIVITE!

 

Internet explorer 9.

trebuie să fiu foarte sincer și să recunosc faptul că nu am folosit până acum IE9 dintr-o prejudecată stupidă. Prejudecată alimentată de poveștile care abundă de-a lungu’ și de-a latu’ internetului. Ba că merge încet. Ba că e prea vulnerabil, ba că folosește prea multe resurse… Ba că nu are niște chestii. Ba că folosește tehnologii prea vechi… Multe probleme… Și pentru că am o viață foarte agitată și mai am și un grad de comoditate ardelenească în organism am decis eu pentru mine însumi să nu folosesc Internet Explorer. Nu l-am șters dar preferam un Chrome sau un Firefox doar din plăcerea de a folosi un produs gratuit în defavoarea unui produs pentru care plătisem deja. Să o numim haiducie? O răzbunare puerilă pentru suta de euro plătită pentru licența de Windows? Sau modalitatea mea de a lupta împotriva monopolului Microsoft. Acuma că stau și povestim la rece am fost foarte departe de adevăr.

Pentru că:

IE9 este RAPID, CURAT și DE ÎNCREDERE

RAPID pentru că folosește accelerarea hardware pentru grafică, eliberând astfel procesorul logic de această sarcină. Astfel textul, grafica și fișierele video sunt redate fluid, cu reacții rapide și într-o paletă de culori foarte veridice. Un mare plus este și noul motor Java care face ca încărcarea și navigarea pe paginile de internet să fie o experiență similară cu explorarea fișierelor de pe hardul propriu. Puteți să aruncați o privire pe beautyoftheweb unde o să găsiți foarte multe site-uri extraordinare. Enjoy.

CURAT pentru că designul browserului a reușit să reducă sensibil distanța față de principalii competitori, astfel există acum modalități de configurare avansate care permit optimizarea și îmbunătățirea experienței de navigare. A fost introdusa o pagină intermediară (filă nouă) care reține și ordonează automat paginile folosite cel mai des. O bară de notificare a fost adăugată, care nu mai blochează ferestrele active. În acest fel putem urmări mesajele, notificările de eroare și avertizările, dar putem amâna luarea unei decizii sau chiar putem neglija aceste mesaje. Funcția de căutare a fost integrată în bara de adrese, deci dacă tastăm un cuvânt vom primi într-un meniu vertical sugestii de căutare și rezultate de căutare, potriviri sau sugestii. E destul să dați un click pe una din acestea și să fiți direcționați către pagina căutată. Site-uri fixate sau Pinning este o funcție care permite transferul paginilor web în bara de activități Windows. Această funcție este specifică sistemului de operare Windows 7 și a fost descris pe larg (și pe înțelesul marii majorități) de Tudor Galoș. Ce trebuie să rețineți, e faptul că această funcție implementată corect în designul site-ului dumneavoastră vă permite creșterea numărului de vizite cu 200%. Găsiți aici un wizzard care face toată treaba simplu și foarte repede. Ar mai fi de adăugat din mulțimea de funcții posibilitatea de a detașa taburile sau de a le muta între ferestre și de a colora cadrul browserului exact ca și tema (wallpaperul).

DE ÎNCREDERE pentru că vâ permite să eliminați Filtrarea Active X pentru siturile care nu vă inspiră încredere și vă oferă controlul performanței programelor de completare, adică permite oprirea proceselor care încetinesc IE9. A fost adăugată o funcțiune care permite vizualizarea siteurilor programate pentru versiuni anterioare ale IE, pentru a înlătura erorile catre pot apărea. A fost integrat un sistem de filtrare împotriva atacurilor de tip phising și care evidențiează siturile înșelătoare. Tot în acest registru avem navigarea INprivate sau protecția la urmărire care blochează siteurile accesate să sustragă și să folosească informațiile dumneavoastră. Un plus este adus de filtrul Smart Screen care împreună cu download manager-ul introdus de la această versiune, permite blocarea unor atacuri pe baza unor instrumente sofisticate  (Anti-phishing protection, Application Reputation  și Anti-malware protection)

Concluzii: așa cum v-am spus la începutul articolului nu am folosit acest browser dintr-o prejudecată stupidă. M-am convins că am greșit și am să folosesc de acum înainte acest produs. De ce? Dacă v-a fost lene să citiți rândurile de mai sus și nu ați înțeles motivele care m-au condus sprea această decizie am să vă spun doar câteva cuvinte în plus:

este unul dintre cele mai sigure browsere.

 

 

 

 

 

 

 

este unul dintre cele mai rapide browsere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

și foarte important pentru mine este singurul care are asistență tehnică gratuită în România.

Eu, personal și firma la care lucrez, de astăzi folosește doar Internet Explorer.

10 comentarii la „IE9”

  1. Pingback: Dixtractia de la IE9camp Covasna. » Gaben.ro

      1. intradevar! nu are rost. cum as putea eu sa te contrazic, pe tine care STII sigur ca IE9 suge! imi aduci ca sursa un blog al unui Giolgau si un site mozzila. care critica absenta unor standarde HTML5.Aici avem o alta discutie, pentru ca asa cum in IE9 lipsesc unele, si in Chrome sau FF lipsesc altele. In afara de un set de baza care a fost implementat de fiecare dintre dezvoltatori, HTML5 e in curs de dezvoltare, asa ca fiecare pariaza pe add-onurile pe care le considera relevante. si concluzia articolului de pe blogul indicat de tine
        ”Is IE9 a good browser? Yes. Is it at the same level as its competitors? Maybe. Will it remain at this level for its lifespan, and can IE survive to version 10? I’m not too sure.”
        povestim mai incolo… ti-am zis si eu aveam cam aceeasi parere, dar asta doar din cauza ca era un produs Microsoft.

  2. Pingback: Internet Explorer Summer Camp 2011 | Tudor Galos's blog

  3. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Despre Internet Explorer 9, la Covasna

  4. Pingback: Redescoperă România pe două roți! » Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.