5 comentarii la „Smartphone-ul viitorului!”

  1. Mo, adevarul e ca-i absolut logic ca cu cat „stai mai mult pe internet”, cu atat te tine mai putin bateria. Si cu cat il tii mai mult in buzunar, cu atat te tine mai mult.

    Smartphone-urile de azi au procesorul de aceeasi putere cu laptopul meu, placa video mai puternica, la fel RAM. Sunt niste computere cu ecran mai mic. Ei, daca nu ai pretentia de la un laptop sa te tina mai mult de 6 ore bateria, nu ai pretentia nici de la un smartphone la fel de puternic sa te tina mai mult de o zi.

    Ecranul consuma curent. Procesorul consuma curent. WiFi consuma curent, 3G la fel. Daca-i pui casti, si alea consuma curent. Se aduna, ca la masina. Daca pui 4 grasi in masina, consuma cu 2L mai mult. Daca lasi farurile aprinse noaptea, dimineata o impingi – insa doar senzorul de alarma nu-ti termina bateria peste noapte.

    Aici tre sa invete consumatorul sa faca un compromis – ori vrei telefon cu care sa mergi pe munte si sa te tina o saptamana bateria in caz ca te blochezi in prapastie, ori iti trebe smartphone pentru puterea lui si il folosesti la adevarata lui capacitate, deci il incarci zilnic.

  2. @ovi sirb asa este man la ora actuala, dar chestia la care se referea gaben este ca pe viitor producatorii de smartphone-uri sa se concentreze mai mult pe o chestie de utilitate cum este prelungirea duratei de viata a bateriei si nu pe chestiile de design si soft. degeaba are n-shpe aplicatii si e mai subtire decat foaia de hartie daca el te tine 6-7 ore tops. Deci sa dezvolte mai mult capacitatea bateriei pe viitor si nu inventarea unor aplicatii care nu le folosesi sau le folosesti 2-3 zile pana te plictisesti de ele…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.