3 comentarii la „Norme de securitate la BCR!”

 1. pentru angajatii de la BCR. va rog sa va vedeti de drum. Nu respectati legea, asa cum nu respectati nici o lege care va afecteaza la buzunar. Nu pe voi personal, ci pe acționari
  Pentru eroii anonimi din spatele tastaturilor: CHILL. si PA.
  si ca sa nu fiti confuzi, DA am o problemă cu băncile în general și cu BCR-ul în special… v-am răspuns…
  si ca sa nu aveti dubii: cenzurez comenturile. asa că vă doresc o seară frumoasă. Și o viață de asemenea. Adio!

 2. nu vreau măcar pentru o secundă să credeți că vorbesc prostii și că din cauza tonului de bășcălie lucrurile nu stau așa. aveți mai jos un extras din lege.

  Art. 1 – (1) În conformitate cu prevederile art. 28 alin. (7) si art. 69 litera “b” din Legea nr.333/2003, se emit prezentele norme, ce se aplica cu ocazia proiectarii, instalarii si utilizarii sistemelor tehnice de protectie si de alarmare împotriva efractiei.

  Unitatile financiar-bancare
  Art. 36 – Ferestrele sau/si vitrajele exterioare situate pâna la o înaltime de 3 metri vor fi prevazute cu geamuri rezistente la atacuri manuale, având clasa de rezistenta corespunzatoare standardului european EN 356, daca nu sunt protejate prin alte elemente de securitate mecanica.

  (2) – Usile exterioare destinate zonelor de valori vor avea una din clasele de rezistenta prevazute de standardul european ENV 1627.

  (3) – Camerele, containerele si dulapurile de date vor avea clasa de rezistenta conform tipurilor de purtatori de date (hârtie, dischete, discuri optice etc.), conform SR EN 1047.

  (4) – Ghiseele de casierie se vor certifica si vor avea cel putin clasa minima de rezistenta prevazuta de standardele europene EN 1063 si EN 1522.

  (5) – Tezaurul, seifurile, inclusiv ale distribuitoarelor automate de numerar vor avea cel putin clasa minima de rezistenta prevazuta de standardul european SR EN 1143, nivelul de rezistenta stabilindu-se în functie de valorile protejate.

  in 2010 a mai aparut o modificare la lege. care zice asa
  „Art. 28 Legea 40/2010
  (1) Conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori, suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter.

  din pacate amenzile sunt prea mici.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.