Masini de lux?

O știre. La televizor. Nu că alte canale media ar fi mai breze. Dar zic de televizor, pentru că acolo am auzit ultima oară expresia.

„În accident a fost implicat un autoturism de lux…”

Și dă o imagine cu o pușcătură de BMW de 25 de ani, de îți era și groază să te uiți la el.

Acuma, ori am fost eu plecat din țară dar BMW-urile nu-s tocmai etalonul luxului în industria auto. Care-i definiția automobilului de lux? Adică trebuie să fie o mașină scumpă? Că la noi la țară asta însemna lux. Ceva foarte scump. Ceva ce nu-și poate permite oricine.  Cam asta înțeleg eu. Un BMW seria 7 , nou e o mașină de lux. Un BMW seria 3 de vârsta bunicii nu e lux. E o epavă. Mașina, nu bunica.

Dar bineînțeles că știrea ar fi fost banală dacă un om obișnuit a lovit cu o mașină obișnuită un pom. E plin pământul de știri din acestea. Și ce e mai important știrile acestea nu contează la salar. Ca să iei salar trebuie să umbli un picuț la metafore. Știrea poate deveni:

„Un important om de afaceri, a fost implicat astăzi într-un grav accident de circulație. La volanul automobilului său de lux, X-ulescu a derapat din cauza vitezei excesive și s-a izbit de un copac aflat pe terenul unui om sărman și muncitor. Copacul nu a rezistat impactului cu bolidul de sute de cai putere, și s-a rupt, distrugând  în cădere și gardul cu care era împrejmuită proprietatea. Proprietarul pomului și al gardului este foarte supărat pentru că pomul acesta care a fost retezat în floarea vârstei era una dintre puținele sale surse de venit. Iar gardul avea o valoare sentimentală, pentru că fusese construit de tatăl său și la umbra lui a crescut și a fost educat în spiritul muncii și al onoarei.

Accidentul putea să se transforme într-un adevărat dezastru pentru că la nici 500 de metri era pe câmp un grup de cetățeni care lucrau pământul. Și după alți 500 de metri exista o grămadă de butelii la un centru de vânzare, amenajat în curtea unui cetățean care, nu-i așa, puteau exploda în orice moment.”

2 comentarii la „Masini de lux?”

  1. Cei din mass media uita ca ar trebui sa educe, sa informeze corect. Singurul scop este sa vanda si sa se vanda. Jalnice mi se par toate stirile astea care nu spun nimic.

  2. Un bmw nou seria 7 e o masina de lux la fel ca si mercedes S class si Audi A8.
    Apropo, un BMW chiar si de 10 ani daca a fost pastrat are unele caracteristici mai bune ca un Hyundai Getz sau Kia Ceed de 1-2 ani.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.