Asistentul meu personal…

În afaceri ca și în multe alte domenii există trenduri. Dacă scriam articolul ăsta acum un an aș fi căutat pe google cum se scrie pluralul de la „modă„. Anul ăsta e cu trenduri. Nu mai e cu mode sau mozi. Dar acum am un mare avantaj. Acum pot să-mi întreb asistentul. Da,  asistentul meu personal. Că despre asta vroiam să vă povestesc. Despre asistentul meu personal. Asta e ultima fiță în business. Să ai un asistent personal. Noi cum suntem o companie foarte mică, nu avem posibilități să angajăm un om. Și atunci m-am gândit să folosim asistentul din Office. Microsoft Office.  Toți îl folosim. Sau o folosim. La feminin. Pentru că  că acum cică e Suita Microsoft Office. Așa zice Asistentul. 🙂 Vedeți cât de bine funcționează?

Mai demult nu l-am vrut. Că am o oarecare reținere vis-a-vis de  utilizarea produselor prietenului vostru Bill. Că prietenul meu nu e de nici o culoare. Eu care am cumpărat vreo 25 de licențe de windows până acuma și  am primit în schimb doar un prezervativ. Și ăla la Roblogfest. Știți voi. Ăla cu Internet Explorer. Dar acum cu criza asta , am zis să îmi angajez un asistent. Nu o asistentă! Un asistent. V-am mai povestit că noi bărbații avem tendința de a elimina din viața noastră femeile care ne dau sfaturi.

Așa că l-am scos de la naftalină pe Clipitt. O agrafă strâmbă care sare în toate direcțiile pe ecran și se strâmbă în toate modurile posibile. Dar să nu  fim cârcotași. Să-i dăm agrafei o șansă.

O să mă întrebați acum la ce ar putea folosi un asistent personal? Păi la multe lucruri. De exemplu să corecteze tot ce scriu greșit. Că mi-am amintit, asta a fost un chalange! Că eu scriam în română și el corecta în engleză. Am facut o ședință si am rezolvat. Cum să aranjezi un text. Cum să salvezi. Cum să scrii. Cum să îți salvezi documentele. Să exemplific.

Dau să scriu o scrisoare:

Dragă…

Și apare  agrafa pe ecran. Și zice. „Văd că scrii o scrisoare. Vrei să te ajut?” Zic DA. Și îmi dă mai multe modele de scrisori, una mai sofisticată decât alta. Bună treabă. Zic.

Aleg un model. Scriu în continuare. Pac! Apare din nou. „Văd că nu ai aliniat textul. Vrei să te ajut?” Zic DA. Aliniază el (ea-agrafa) frumos textul. Bun…

Dau să scriu în continuare. Pac! Apare din nou.”Văd că nu ai salvat. Vrei să te ajut”. ZIc DA. El salvează. Bună treabă, zic.

Dau să scriu în continuare. Pac! Apare! Agrafa! „Nu am reușit să salvez. A apărut o eroare și sunt nevoit să închid aplicația” Și închide programul.

Nuuuuu!!! Stai!!!!  apăs enter, save, CTRL și S,  plus, pauza, print screen…  nimic!

Pierd tot ce am scris. Buuun…

Redeschid programul.  Pac. Apare al meu!

Dau să scriu.

Încep: Dragă… Pac! Văd că scrii o scrisoare! Vrei să te ajut?”

Să mori tu! Dezinstalez programul și mă întorc la Open Office-ul meu vechi.

Dau să scriu:

Dragă…

El nimic… Bun zic..

…muuult mai bine așa…

Nu mi s-arată să am eu asistent personal…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.