Review. My Phone 1070 Chiaro. Telefonul ideal pentru persoanele în vârstă.

Am primit acest telefon în teste de la quickmobile, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de telefonie mobilă din România. Voi încerca să vă prezint plusurile și minusurile acestui terminal, așa cum le văd eu.

În primul rând telefonul este dedicat utilizării de către persoane în etate sau la care există pericolul accidentării frecvente. Voi începe cu constructorul. Un nume relativ necunoscut, My Phone este o companie cu renume în țara de origine, adică Polonia. S-au remarcat prin crearea de terminale din clasa economic dual sim. Modelul Chiaro este singurul model din oferta actuală care nu are dual sim. Și care chiar nu are nevoie de această funcție.

Tastatura este imens de mare. Șansele ca să apeși din greșeală pe două taste simultan sunt aproape nule. Ecranul este monocrom cu iluminare portocalie. Tastele sunt iluminate, având diferite culori pentru ” meniu”, „accept” și „resping”. Personal mi se pare că această idee a designerilor terminalului este euna nefericită pentru că face mai dificilă citirea tastaturii. Pe laterale avem un buton pentru blocarea tastaturii acesta fiind un plus major. Plus că e foarte ușor de folosit și la îndemână. Clar că este mai facilă decât apăsarea unei combinații de taste și mult mai rapidă. Pe aceeași parte mai avem un întrerupător pentru pornirea și oprirea lanternei. Un accesoriu destul de important pentru o persoană în vârstă. Pe cealaltă laterală avem 2 taste pentru reglarea volumului și un buton pentru radio. Soneria și volumul  telefonului sunt sunt polifonice și  foarte puternice.  Mult mai puternice decât la orice telefon obișnuit.  Radioul funcționează doar cu căștile montate, pentru că se folosește cablul căștii ca și antenă.

Pe spatele telefonului există un buton de SOS. Acest detaliu este de fapt punctul forte al acestui telefon. Pentru că la apăsarea acestui buton, telefonul intră într-un program cu 3 etape.

1. Avertizează sonor pornirea programului de alertă

2. Trimte mesaje SMS la maxim 5 numere setate anterior

3. Sună în ordine la fiecare din cele 5 numere setate. Această acțiune continuă până la oprirea din butonul SOS, indiferent dacă vreunul dintre apeluri a fost efectuat.

Numerele de telefon de urgență se setează foarte ușor de la „Contacte”. Tot din acest meniu este posibilă adăugarea a 8 numere pentru apelarea rapidă numere care corespund butoanelor numerice de la 2 la 9.

Telefonul mai are funcții folositoare ca și posibilitatea de redare automată,  vocală a orei (și a jumătăților de oră) și a cifrelor formate de la tastatură. Când telefonul este pe stand by poți afla oricand ora exactă prin apăsarea prelungită a tastelor „+” sau „-„.

Telefonul păstrează până la 20 de numere pentru fiecare categorie de apeluri (efectuate, primite și pierdute).

Mai sunt disponibile Un sistem de alarnmă cu wake -up pentriu telefon, calculator, jocuri și un organizer foarte simplu.

Termionalul este prevăzut cu un sistem de profile unde pot fi setate caracteristici pentru medii diferite. Dar din punctul meu de vedere acestă opțiune nu face altceva decât să complice meniul destul de prietenos al telefonului. Dacă nu uităm că ne adresăm unui public lipsit total de cunoștințe tehnice, acest sistem poate fi considerat un minus. La fel ca și prezența meniului de redirecționare, restricționare și barare a apelurilor. Grafica este prietenoasă , iconițele fiind mari și expresive.

Telefonul este dual band 900/1800 Mhz, necodat (ca  și toate celelalte telefoane de la quickmobile.ro), poate trimite și primi SMS-uri și mai beneficiază de un sistem de hands free.

Bateria este impresionantă permițând un timp de până la 5 ore de convorbiri și un stand by între 7 și 21 de zile. Cântărind 100 de grame și având dimensiuni de 108 x 50 x 17 este deosebit de ergonomic și plăcut la utilizare.  În cutie vine însoțit de un încărcător de rețea și un set de căști. Prețul pe site-ul quickmobile este de 298 ron. (tva inclus).

4 comentarii la „Review. My Phone 1070 Chiaro. Telefonul ideal pentru persoanele în vârstă.”

  1. Foarte tari astia de la quickmobile, imi place! Telefonul asta e mai mult pt parintii mei decat pt mine 🙂 dar e un telefon ok raportat la perfrmanta / pret.

  2. De asta era si in SUA, JitterBug parca se numeste la ei. Era plin in magazine prin 2007. Se adreseaza copiilor sau batranilor mai ales, au functii limitate, tastatura mare (pentru cei cu probleme de vedere) si sunt concepute special pentru telefonare sau mesaje cu familia sau apropiatii. Nu sunt de fite.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.