Legea Haiducilor!

Prin definiție, haiducii erau niște oameni altruiști care n-aveau altă treabă decât să fure de la bogați și să dea la săraci. Nu avem nici un fel de informație dacă păstrau o parte din pradă și pentru ei, dar având în vedere că haiducii despre care vorbim erau români și ei, sunt mai mult decât convins că păstrau o parte din pradă. Nimic rău aici! Puteau să nu dea nimic. Dar atunci nu ar mai fi fost haiduci! Erau niște bandiți! Bandiții fac exact același lucru ca și haiducii. Adică fură de la cei bogați. Sună puțin pleonasmic. e foarte greu să furi de la săraci pentru că nu prea ai ce fura. Dar pentru că ei nu împart prada cu oamenii de rând, nu beneficiau de suportul și susținerea care îi făcea atât de populari pe haiduci.

Am definit părțile. Haiducii și bandiții!

Scopul articolului. Legea Haiducilor.

Preezenta lege, ar fi foarte simplă și ar da dreprul maselor să beneficieze de protecție în fața bandiților.

Exemplu: ai avut un abonament la Orange pentru 2 ani. După ce au trecut cele 730 de zile, au schimbat tarifele cu cele de la convorbirile cu insulele Seychelle, cercul arctic de nord, Alaska și Tunguska! de la o factură de 80 de lei , am primit o factură de 900 de lei. Cam aceleași minute! Drăguț, nu? Nu s-au obosit să dea un telefon. Nu s-au obosit nici să oprească apelurile la numărul respectiv. Ei sunt (dacă nu v-ați dat seama) bandiții! Am mers la Orange Shop și după ce am urlat ca un descreierat 2 ore, toată povestea a fost uitată. Legal nu aveau dreptul să îmi mai trimită o factură după cei 2 ani.

Dar eu cu ce m-am ales după atâta timp pierdut? Cu nimic. O să îmi spuneți că nici nu am plătit nimic și ar trebui să mă mulțumesc cu asta. Dar, dacă mama primea facura respectivă, pot să vă asigur că era plătită deja și le și cerea scuze celor de la Orange! Ar trebui să fie ceva și de partea cealaltă a baricadei!

Aici vin și zic: e nevoie de o lege a haiducilor. Care ar fi foarte simplă: ai încercat să mă înșeli. Oricum. Ai greșit, s-a stricat calculatorul, a greșit operatorul. Nu contează cum! Eu am observat. Și am depus o cerere. În momentul acesta , tu banditule, îmi datorezi suma pe care ai încercat să mi-o furi din buzunar. Și o să mi-o plătești în aceleași condiții pe care mi le impuneai și mie. Nu ar fi corect?

De unde mi-a venit ideea?

Poate ați citit: asta sau asta . Am mai luat-o în brațe și de la Zapp și de la Romtelecom. Despre care nu pot să le urez decât să dea faliment!

AAA!  Ideea mi-a venit de la RDS, care mi-au trimis o hârtie că le datorez 1200 de lei. Cum? Am avut un contract  la care am renunțat acum 5 ani. Am făcut o cerere. Am depus-o. Dar s-a pierdut… Și uite așa ei au facturat timp de 5 ani în fiecare lună câte 5 dolari… Ceva penalități acolo… Bineînțeles că nu o să plătesc nici un cent, mai ales că eu am renunțat la spațiul respectiv acum 5 ani. Când am depus și cererea…

No! Acuma nu ar fi interesant dacă am avea legea asta a haiducilor? Nu aș avea și eu la portofel 1200 de lei? Vă jur că i-aș da la săraci!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.