Gura, că v-o rup! Arestarea unui Primar nevinovat!

Am povestit pe acest blog despre modul de a pune pumnul în gură practicat de actuala putere. Și vă scriam de fiecare dată despre faptul că este încurajată șpaga și evaziunea fiscală pentru a putea ține din scurt diferite categorii sociale. De exemplu: profesorii – cum au scos capul li s-a amintit despre faptul că consultațiile particulare nu sunt impozitate. și nici cărțile scoase de profesori și băgate pe gâtul elevilor. Profesorii s-au liniștit.

Sistemul sanitar. când au ieșit în stradă li s-a propus un sistem care să impoziteze șpaga de salon. S-au liniștit.

Ziariștii. Au fost cu gura mare până când li s-a propus un sistem de impozitare a veniturilor din drepturile de autor. Adică sistemul lor de salarizare. S-au liniștit și ei.

Și da. Până acum mi s-a părut interesant modul în care puterea (indiferent cine ar fi acolo) poate controla milioane de oameni, fără nici un fel de problemă.

De ieri, am pășit pe un teren periculos. De ieri am intrat pe teritoriul pe care noi cei care avem amintiri conștiente din perioada comunistă, îl numim tiranie. Ieri am fost martorul unei hotărâri judecătorești care aruncă în pușcărie un om nevinovat. Pardon. E vinovat. E vinovat că nu a aderat la partidul care trebuie!

Vă vorbesc despre Primarul Cristian Anghel. Pe care am avut onoarea să îl cunosc personal. Și de aceea am scris Primarul cu literă mare. Pentru că el Omul Cristian Anghel merită să scrii despre el cu literă mare. Să vă fie rușine, vouă celor care v-ați bucurat la aflarea veștii despre condamnarea Domnului Anghel. Să vă fie rușine pentru că vă comportați ca niște români jegoși care privesc capra vecinului murind. Să vă fie rușine pentru că vă bucurați de arestarea unui Om NEVINOVAT!

Ați citit bine. Cristian Anghel este NEVINOVAT. Vă explic. Blocul a fost proprietatea unei societăți comerciale. În acel bloc locuiau câteva sute de familii de țigani. Societatea comercială a încercat vânzarea blocului către primărie. Cei care știți cum merge treaba la bugetari veți înțelege de ce primăria nu a putut cumpăra blocul. Nu era prevăzut în bugetul din anul respectiv. Nu se poate găsi o sumă de 150.000 de euro fără un motiv serios de azi pe mâine. Niște privați au cumpărat blocul și au avertizat locatarii să plece. Fără nici un fel de milă, sau înțelegere. Fără să le pese că au copii mici, că sunt țigani că sunt romi, că nu au unde dormi. Vă repet. Fără nici un fel de milă. cele 2000 de țigani au fugit la primărie. Să le dea casă. Că e epurare etnică, că se încalcă drepturile omului, că își dau foc, că se aruncă de pe bloc… Toate armele obișnuite ale etniei respective. Anghel a fost prins între ciocan și nicovală. S-a supus la vot în consiliul local și s-a aprobat cumpărarea blocului. Ați înțeles? 30 de oameni au votat și au hotărât să cumpere blocul. Nu Anghel singur! 30 de oameni au semnat o hârtie împreună cu Primarul și cel care este aruncat în pușcărie este Anghel! De ce? De ce nu toți 30? E o hotărâre care a fost luată de un Consiliu. De ce un singur om trebuie să răspundă? Pentru că el a semnat actele la notar? Păi cine dracu să le semneze? Eu? Tu? Țiganii?

Ce este și mai suspect? De ce PNL-ul nu zice nimic? Oamenii ăștia sunt nebuni? Cum poți să nu reacționezi la o asemenea nedreptate? Antonescu ce treabă are? Că doar nu vorbim de un nimeni în drum aici? Vorbim de omul care vă ține PNL-ul în spate de 17 ani aici în nord! De ce nu ies în stradă colegii lui Anghel? Ei ce problemă au?

Sau acum oamenii politici au realizat că pot fi arestați și condamnați chiar dacă sunt nevinovați… Chiar și eu aș putea fi aruncat în pușcărie. Pentru ce am scris aici…

Și de ce dacă un Tribunal decide că ești nevinovat, un altul poate să constate contrariul? Ăia cu ce legi judecă? Nu aceleași?

Bucurațivă de primele zile ale unei noi tiranii!

Un comentariu la „Gura, că v-o rup! Arestarea unui Primar nevinovat!”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.