Ce (sau cine) te poate convinge să candidezi?

www_poze-haioase_ro__1207236577_971427Privesc mulțimea de candidați la președinție. 12 bucăți. Ce este foarte clar e că doar 3 contează. Adică Băsescu, Geoană și Antonescu.

Vadim candidează că e nebun și în lumea imaginară din capul lui el deja e președinte (rege, împărat, zeu, etc.). Becali candidează din distracție, mai mult ca să nu se plictisească. Are niște bani de aruncat și îi aruncă. Nu cred că e vreun calcul pe termen lung aici pentru persoana sa sau pentru partidul pe care l-a cumpărat. Oprescu. aici e un pic mai ciudată treaba. E foarte clar că face jocul PSD-ului. De unde a plecat și unde cred că se va întoarce atunci când masa de alegători fideli vor fi de acord cu ideea. Mai fură din electorarul care s-a săturat de politicienii de partid. Mai fură ceva de la Băsescu și Antonescu. Mai aduce vreo 2 nehotărâți la vot. Cam atât. Nu intră în turul 2 și clar că va direcționa masa de votanți spre Geoană sau Antonescu.  Kelemen Hunor candideză doar pentru ca electoratul UDMR să nu uite cine sunt liderii, nu are nici o șansă doar că cei 6-7 % din alegători sunt de etnie maghiară și sunt foarte disciplinați. Votează cu cine le spune partidul. Și procentele acestea pot conta foarte mult în turul 2. Deci mai obținem ceva, o negociere, o șmecherie, o șmenozeală…

Mai rămân: Ovidiu Iane ( Partidul Ecologist Român), Remus Cernea (Partidul Verde), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă) și independenții, Constantin Ninel Potârcă și Gheorghe Eduard Manole. Ce au, măi frate, oamenii ăștia de le trebuie lor preșidinție? Au mai strâns și sute de mii de semnături. Ca să ce? Că după alegeri nici dracu nu își mai amintește de ei. Poate că unul sau doi dintre ei or fi avut o fixație de când erau mici. Din aia cu: eu când o să fiu mare mă fac președinte. Ok. Dar voi mai vedeți vreo rațiune să cheltuiești milioane de euro (sau sute de mii, sau zeci de mii, oricum e mult) pentru un vis din copilărie? Sau pentru un capriciu? Pentru că nu cred că vreunul dintre ei își face calcule că are să mai candideze de vreo 2-3 ori și apoi sigur iese președinte. Că deja îl știe lumea… Alte motive? Faimă pentru 30 de zile? Awarness? Fudulie? Nebunie?

A! Am uitat să vă raportez. Alte 15 candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009 au fost respinse din varii motive! Alți 15 nebuni…Ceva idei?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.