Programul rabla pentru agricultură. Altă minciună gogonată! Pardon Geogonată!

rablaCă v-am povestit despre vizita domnului Geoană la Indagra. Și pe lângă discursul demagogic a mai dat una de mi-a luat respirația. Ascultați aici!

Are să inițieze un program de tip Rabla pentru utilaje agricole. Acuma știm ce adjectiv a primit domnul Geoană de la tătuca Iliescu (prostănac, pentru cei care nu știau – și oricum îmi place cuvântul…) pentru că se vede de la o poștă că nu a înțeles deloc fenomenul!

Domnule Geoană, vă explic eu!

Programul Rabla pentru a putea funcționa se poate adresa doar persoanelor fizice. Pentru că numai ele nu deduc TVA. Fiți atent. Deci statul îți dă 3000 de lei pentru o conservă de tablă veche și inutilă. Tu (repet -persoană fizică) faci actele și cumperi o mașină nouă. Cea mai ieftină mașină nouă este cred un Logan de vreo 7-8.000 de euro. La suma asta tva-ul este 1200 – 1400 de euro. Adică 5000 -6000 de lei. Deci statul tot are un câștig de minum 2000 de lei la fiecare mașină pentru că persoanele fizice plătesc tva și apoi nu îl mai pot deduce. Adică dealerul auto după ce a primit banii pe mașină plătește integral tva-ul la stat (5000 – 6000 de lei).  Statul ia acești bani și plătește din ei 3000 de lei pentru rablă. Ați înțeles? Deci statul câștigă minim 2000 de lei la fiecare mașină vândută. Este chiar un sistem de a face o căruță de bani pentru că mii de oameni s-au înhămat la rate peste rate pentru a putea să își cumpere o mașină cu programul rabla. Și care altfel nu s-ar fi înhămat la rate pe 7 – 10 ani. Îmi pare rău că vă dezamăgesc… Nu, Programul rabla nu are nici o legătură cu protecția mediului. Câștigă doar statul și dealerii auto! Voi fraierilor nu câștigați nimic. Ca de obicei… Aceasta este schema și dacă înțelegeți fenomenul acum vă veți da seama de ce nu se poate aplica la persoane juridice. Pentru că ele deduc tva-ul. Adică nu ar plăti la stat suma aceea minimă de 5.000 – 6000 de lei ci o sumă mult mai mică și programul ar sucomba.

Înțelegeți domnule Geoană? Țăranii toți au firme. Că așa pot primi subvenții și finanțări. Și dacă vrea să își ia un tractor pe persoană fizică, rata la bancă este de 1200 de euro pe lună. Pentru asta salariul ar trebui să fie de 3000 de euro pe lună. Asta ca să fie sigur omu că banca îi aprobă finanțarea. Deci nu există nici o posibilitate. Pe persoană fizică nu se poate pe juridică nu se poate…

N U    S E    P O A T E     L A     F I R M E   !

C A    N U    A R E    S T A T U   B A N I!

Pentru că banii din fondul de mediu merg la pensii sau la salariile bugetarilor!

Un comentariu la „Programul rabla pentru agricultură. Altă minciună gogonată! Pardon Geogonată!”

  1. ..omg cate golanii se fac de care nu ne dam seama. pana sa citesc articolul nu m-am gandit la asta. multumesc.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.