Europenilor? Cum era cu educaţia fără violenţă?

Schroeder-StefanPentru cei care nu mă ştiu sunt din Vişeu de Sus. OK. Singura relevanţă în articolul de faţă a originii mele e aceea că vreau să fiţi 100 % siguri că ceea ce urmează să vă povestesc este adevărat. Trebuie să vă amintiţi ce campanii media s-au derulat în occident având ca principal subiect educaţia care în România se făcea cu mijloace violente. Eu unul sunt rezultatul unei asemenea educaţii, adică am luat bătaie de la părinţi pentru orice notă proastă la şcoală şi pentru f’iecare năzbâtie pe care am făcut-o. Nu laud sistemul. Nici nu îl critic. Sunt un om normal şi nu văd nici o diferenţă între mine şi un om care a crescut într-un mediu educaţional mai evoluat. Să nu pricepeţi de aici că sunt adeptul violenţei în educaţie. Departe de mine gândul.

Să revenim la oile noastre. Sau ale lor. Ale educaţilor europeni. Vorbesc aici de italieni, germani şi austrieci. Pentru că despre ei ştiu sigur că putem vorbi.

În România cu sprijinul unor fundaţii, care fiind vorba între noi sunt finanţate de statele respective, au apărut lagăre pentru copii problemă unde educaţia se face ca şi în evul mediu. Da aţi citit bine. LAGĂRE!

Copii cu probleme de comportament hoţi , dependenţi de droguri, copii violenţi care nu au fost corectaţi cu metodele consacrate sunt aduşi în România în „tabere” unde sunt puşi la muncă ca nişte sclavi şi sunt bătuţi ca nişte animale. Există şi carcere pentru cei mai recalcitranţi, dar în principiu bătaia şi munca fizică istovitoare distrug repede caracterele rebele ale pruncilor. Vârstele sunt cuprinse între 12 şi 20 de ani foarte mulţi dintre ei provenind din familii bune.

Deci! Unde este morala aici? Ne-aţi făcut barbari şi neandertalieni pentru că voi consideraţi că educaţia la noi se făcea prea violent. Ne-aţi arătat cu degetul şi ne-aţi făcut sălbatici şi inapoiaţi.

Şi v-aţi aduc aici scursurile pentru că aţi dat greş în încercarea voastră de a educa nişte copii, să îi batem noi că doar pentru asta suntem vestiţi. De ce nu îi rupeţi la voi acasă? Pentru că dacă s-ar afla ar fi vai şi amar ce curu vostru. Din câte îmi dau seama eu, aţi face şi puţină puşcărie!

În caz că vă interesează eu ştiu sigur de 2 case: una în Vişeu de Sus şi una în Ocna Şugatag. Mai este una pe Valea Izei făcută de italieni dar nu ştiu sigur unde. Cea din Vişeu o ştiu pentru că cel care conducea bătăile pe acolo e un tip pe care îl ştiu foarte bine şi care nu e prea discret.

Ar mai fi câteva întrbări fără răspuns aici: cum poţi să faci o casă de copii de dimensiunile astea (50 – 60 de copii simultan) fără să ai autorizaţii de funcţionare? Casele astea nu ar trebui verificate de organe abilitate aşa cum fac cu grădiniţele şi şcolile de la noi? Cine îi ţine de fapt în spate şi cât de departe merge corupţia în ţara asta? Au apărut numeroase articole în presă şi nimeni nici măcar de la protecţia copilului nu a luat nici o măsură. Cine pe cine ascunde aici?

Au fost şi cazuri de copii care au evadat şi care au fost daţi la poliţie ca şi cum ar fi dispărut din „tabără”. Asta denotă că cei care se ocupă de problemă au suport la un nivel foarte înalt…

Tot din ăştia educaţi cu bătaia, aşa că lor nu li se pare nimic deosebit…

poza copilului e cea de la poliţie, pentru că e dat dispărut de o vreme şi e luată de aici. Da, e un copil adus la reeducare din Germania.

0 comentarii la „Europenilor? Cum era cu educaţia fără violenţă?”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.